Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Dopřejte si detox s králem antioxidantů!

Trápí vás po Vánocích rychle nabytá kila a svědomí vám varovně vysílá signál, abyste začali žít zdravěji? Začátek roku je ideálním obdobím pro změnu. K tomu, abyste udělali něco pro svůj organismus a zlepšili tak své zdraví i zevnějšek, není vždy nutně zapotřebí radikálních předsevzetí, jako jsou úmorné hodiny v posilovně nebo drastické diety. Mnohdy postačí jen lehce pozměnit jídelníček, abyste se ve svém těle cítili opět skvěle. Ideálním přírodním produktem, který prospěje jak celkovému detoxu vašeho organismu, tak vaší fyzické kondici a kráse, je jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů – astaxanthin.

Zázračná sladkovodní řasa

Mnohé vědecké studie poukazují na schopnost astaxanthinu odbourávat volné radikály, které mají nepříznivý dopad na naše buňky, tkáně, ale i celé orgány, díky čemuž může přispívat k ochraně imunitního systému, zlepšovat stav pokožky, zpomalovat stárnutí a působit jako prevence proti zánětlivým onemocněním. V přírodní formě, která byla na rozdíl od té syntetické vědecky testována a má tedy prokazatelné účinky, se v největším zastoupení vyskytuje ve sladkovodní řase Haematococcus pluvialis.

Všestranné využití pro zaneprázdněné i fajnšmekry

Nejjednodušším a nejpohodlnějším způsobem jak svému tělu dopřát příliv zdraví prospěšných látek je denně konzumovat želatinové kapsle nebo si pochutnat na zdravé a rychlé svačince – energetické tyčince s ananasem a kešu oříšky nebo arašídové proteinové tyčince s obsahem astaxanthinu. Pro všechny, kteří mají přípravu pokrmů rádi pod svou kontrolou, se nabízí varianta přidat přírodní suchou řasu Haematoccocus pluvilais s obsahem astaxanthinu do libovolného jídla. Výborně se hodí pro přípravu jakéhokoliv tepelně neupraveného pokrmu, ideálně v kombinaci s tuky, ve kterých je astaxanthin rozpustný a tedy i nejúčinnější. Přestože je řasa oranžového zbarvení, je bez chuti, a tak neznehodnotí výsledný gurmánský zážitek.

 

Zdravá snídaně, lehká večeře, ale i účinná pleťová maska

S astaxanthinem můžete začít svůj den hned ráno, skvěle doplní zdravou snídani, jako je například chia pudink nebo ovesná kaše. Pro jeho neutrální chuť jej oceníte i při přípravě pomazánek nebo smoothie nápojů. Astaxanthin se jednoduše hodí jak do sladkých, tak slaných studených pokrmů, stejně jako je možné jej konzumovat v nápojích.  Jeho účinky můžete také vyzkoušet doslova na vlastní kůži v originálních kosmetických produktech.

Vysokým obsahem astaxanthinu se vyznačují například potravinové doplňky a kosmetické produkty české společnosti Bonaloka. Na českém trhu prodává želatinové kapsle s astaxanthinem, proteinové a energetické tyčinky s obsahem tohoto antioxidantu nebo i přírodní suchou řasu Haematococcus pluvialis. Z kosmetického sortimentu nabízí například vyživující noční krém, regenerační pleťovou masku nebo omlazující olejové sérum.

Pokud se rozhodnete zařadit astaxanthin do svého běžného jídelníčku a zvolíte si jej také pro péči o svůj zevnějšek, nemusíte mít obavy z vysoké spotřeby, denní dávka tohoto zázračného a všestranně využitelného antioxidantu totiž odpovídá pouze 4 – 8 mg.

Tip: Zelené smoothie pro celkovou očistu

Přinášíme vám jeden z receptů vhodných při detoxikační dietě. Příprava zeleného smoothie vás zaměstná jen na pár minut. Snadno svému organismu dodáte potřebné vitamíny a zbavíte se škodlivin díky ovocným a zeleninovým složkám a přidanému astaxanthinu.

Suroviny:

400 ml kokosového mléka
1 hrnek římského salátu nebo čerstvého špenátu
1 zelené jablko nebo hruška
1 salátová okurka
1 banán
1 řapíkatý celer
citrónová nebo limetková šťáva
denní dávka astaxanthinu
lístky řapíkatého celeru na ozdobu

Uvedené suroviny stačí přidat do smoothie makeru, mixéru nebo rozmixovat tyčovým mixérem. Pak už jen pravidelně popíjet a cítit se skvěle!

www.bonaloka.cz

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button