DetoxikaceJídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

Překvapivé způsoby, jak detoxikovat své tělo

V lidském těle se často udržují toxiny a další škodlivé látky. Může být na vině jídlo, prostředí, ve kterém žijí a spousta dalšího. Tělo se tak stává zranitelnější a lehce můžete onemocnět. Vliv na tělo mohou mít pesticidy, rtuť a další a další. Je dobré se od těchto látek držet co nejdál, protože jedině tak si udržíte své zdraví.

Detoxikace očistí tělo

Odstranit škodlivé látky z těla je jednodušší, než si možná myslíte. Stačí tělo správně detoxikovat a je hotovo. Vlivem toho můžete zabránit řadě zdravotních problémů a nemocí, které mohou vzniknout vlivem toxinům v lidském těle. Přinášíme několik způsobů, které vám mohou pomoci detoxikovat tělo a znovu být fit a zdraví.

Detox v podobě smoothie

Dobrou detoxikační metodou je příprava a následná konzumace smoothie. Takové smoothie by mělo obsahovat čerstvé ovoce a zeleninu, která pomáhá bojovat proti zánětu a toxinu. Přidat můžete také bylinky, koření, ořechy a semínka. Pomáhají udržet v těle potřebné množství omega mastné kyseliny. Do smoothie je dobré dávat suroviny syrové.

Probiotika a probiotické potraviny

Probiotika a živé bakterie pomáhají vašemu zdraví, zvláště pak působí na trávicí systém. Chcete-li usnadnit lepší funkci vašeho žaludku a střev, doplňujte pravidelně probiotika. Ideální je čistý jogurt nebo kefír. Jedna porce denně je ideální.

Sauna nebo cvičení

Čím víc se potíte, tím víc je vaše tělo čistější a zdravější. Teplo odstraňuje nečistoty z těla a pokožka je tak čistější. Pocení pomáhá podporovat sauna nebo také cvičení. Navíc cvičení napomáhá hubnutí, lepší fyzické kondici a také posiluje zdraví. Nezapomeňte vždy na sprchu, ta odstraní všechny nečistoty z těla. Zajímavou alternativu pak může představovat například saunování v domácích podmínkách prostřednictvím infrasaun. Článek o výběru těch nejlepších najdete například na webu Spotrebitelov.cz.

Pravidelný příjem potravy

Jíst je nutno pravidelně, ideálně pětkrát denně menší porce. Je však nutno vědět, co konzumujete. Ze svého jídelníčku odstraňte zpracované potraviny a rafinované cukry. Také půst po dobu jednoho nebo dvou dní může vaše tělo vyčistit a odstranit škodlivé látky. Zaměřte se za stravu, která bude zdravější a vyvážená.

Místo ranní kávy zelený čaj

Spousta lidí si neumí představit své ráno bez hrnku kávy. Káva a obzvláště ta nefiltrovaná obsahuje cafestol, diterpenoidní molekulu, která může zvýšit hladinu cholesterolu. Vyhněte se tvorbě cholesterolu, raději pijte zelený čaj, popřípadě čaje bylinné.

Vyčistěte vzduch od toxinů

Toxiny a toxické látky se mohou do vaší domácnosti dostat prakticky jakkoliv. Například také přes otevřené okno, když vzduch venku není nikterak čistý. Do své domácnosti umístěte čističku vzduchu. Díky tomu bude vaše domácnost bez toxinů. Důležité je také pravidelně udržovat svou domácnost čistou.

Jezte organické potraviny

Potraviny, které se pěstují pomocí pesticidů, insekticidů a dalších chemikálií zatěžují lidské tělo. Organická zelenina a ovoce neobsahují toxiny a díky tomu napomáhají zlepšovat metabolismus. Rychlost trávení se tak zvyšuje a tudíž vaše tělo dokáže odstranit všechny toxiny z těla.

Pozor na rafinované cukry

Rafinovaný cukr snižuje rychlost metabolismus a také vytváří v těle člověka velké množství glukózy či tuku. Spotřeba spousty cukru vede také k nárůstu hmotnosti, k cukrovce nebo srdečním chorobám. Denní spotřebu cukru výrazně snižte (odstraňte sladké dezerty, čokolády, sladké nápoje a podobně). Denní potřebu cukru nahraďte organickým medem a zdravými sladidly.

Pijte dostatek vody

Voda je přirozený zdroj pro odstranění špatných látek z lidského těla. Čím víc pijete, tím rychleji toxiny z vašeho těla pomáhá odstraňovat toxiny. Tělo je opouští skrz močový trakt. Voda je ideální! Připravit si můžete tento nápoj, smíchejte dvě polévkové lžíce organického jablečného octa a jeden galon vody. Protřepejte a ráno popíjejte.

Aktivní uhlí

Jde v podstatě o spálené dřevo. Pomáhá odstranit většinu toxinů a těžkých kovů z vašeho těla. Doporučujeme konzumovat před jídlem nebo před konzumací alkoholu.

Pijte červené víno

Přemýšlíte nad tím, proč zrovna červené víno? Prospívá vašemu srdci a pokožce. Navíc také bojuje proti obezitě, zlepšuje hladinu cholesterolu a brání kognitivnímu poklesu. Je důležité konzumovat jej s mírou!

Iontová detoxikační koupel

Jde o další způsob, jak se zbavit toxinů v těle. Vyzkoušejte tuto metodu a uvidíte sami! Pokud neseženete iontovou vodu, pak si můžete vytvořit vlastní detoxikační koupel. Do pěti až šesti litrů teplé vody přidejte deset kapek ricinového oleje, dvě polévkové lžíce jedlé sody (bez aluminia), dvě polévkové lžíce Epsom soli. Do této směsi namočte nohy na dvacet až třicet minut.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button