Mikrovlnná trouba je velmi populární více, jak 30 let. Změnila fungování společnosti a její pohled na vaření. A nyní přichází otázka: jsou mikrovlnky zdravé a vhodné pro vaření potravin? Odpověď zní – ne. Existují totiž lepší možnosti, jak si uvařit jídlo a zachovat všechny živiny.
Jak funguje mikrovlnná trouba
Mikrovlnná trouba je forma neionizujícího záření. Toto záření mění elektromagnetické povahy atomů nebo je ionizuje. To mění způsob, jakým komunikují ostatní atomy a molekuly kolem nich. Tento způsob vytváří teplo a ohřívá jídlo.
Rentgenové paprsky, gama záření nebo nukleární ozařování jsou také druhem ionizujícího záření. Vaše jídlo se však pod těmito vlnami tepla ničí a nedokáže udržet živiny a vitamíny. Navíc je tento druh záření nebezpečný pro naše tělo.
7 nejčastějších onemocnění způsobené mikrovlnnou troubou
- Mikrovlnná trouba může trvale poškodit mozek a zastavit tvorbu buněk.
- Častá konzumace potravin ohřátých v mikrovlnné troubě, zvyšuje riziko vzniku rakoviny.
- Molekuly mikrovlnné trouby způsobují nádory a bujení ve střevech nebo žaludku.
- Minerály a vitamíny se po zahřátí v mikrovlnné troubě ničí.
- Konzumace jídla z mikrovlnné trouby zvyšuje počet rakovinných buněk v krvi.
- Pravidelné užívání mikrovlnné trouby snižuje odolnost imunitního systému.
- Jídlo vařené v mikrovlnné trouby vyvolává ztrátu paměti, emoční nestabilitu, ztrátu koncentrace a snižuje inteligenci.
Vyhněte se rizikovému záření, které vydává mikrovlnná trouba. Existují mnohem zdravější a lepší způsoby, jak si ohřát jídlo.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.