Péče o těloPřírodní léčba

Víte, že můžete detoxikovat své tělo přes nohy?

Starověká čínská medicína umožňuje detoxikovat tělo skrz nohy. Důvodem je, že čínským systém reflexologie říká, že naše nohy mají přirozené energetické zóny, které jsou spojeny s důležitými orgány v našem těle. Díky této skutečnosti můžete lehce detoxikovat tělo přes nohy a zbavit se všech škodlivých látek.

Jaké jsou možnosti detoxikace

Detoxikovat své tělo skrz nohy je možné různými způsoby. Detoxikační podložky je možné nalézt v každém obchodě se zdravotnickými potřebami nebo se zaměřením na tělo. tento způsob detoxikace je nenáročný na čas. Stačí si podložky nalepit na nohy, než půjdete spát. Druhý den ráno je strhnete a pokud jsou tmavé, vaše tělo se detoxikovalo.

Další možností jsou detoxikační koupele nohou. Takzvané iontové koupele mohou očistit vaše tělo od toxinů. Koupel je založena na elektrolýze, což je způsob, který používá elektrický proud, aby se aktivovala chemická reakce.

Teplá voda otevře póry a sůl slouží jako prevence proti zánětům. Ionty se vstřebávají skrz nohy a vaše tělo je v procesu detoxikace. V případě, že slaná voda ztmavne, odstraňují se z těla toxiny. Existují několik forem této lázně a mi si představíme některé z nich.

Solná detoxikační lázeň

  • 1 šálek Epsom soli
  • 1 šálek mořské soli
  • 2 šálky vody
  • Éterické oleje (volitelné)

Do velké mísy nalijte horkou vodu a přidejte všechny ingredience. Promíchejte, aby se vše krásně rozpustilo. Pro vyšší účinek přidejte jablečný ocet. Namočte nohy na 30 minut. Mějte na paměti, že může dojít k vyčerpání a slabosti organismu. Po detoxikaci těla si dopřejte doplněk stravy bohatý na hořčík.

Detoxikační lázeň z jílu

  • 1/2 šálku bentonitového jílu
  • 1/2 šálku Epsom soli
  • Éterické oleje (volitelně)

Epsom sůl rozpusťte v horké lázni a poté přidejte éterické oleje. Smíchejte jíl s malým množstvím vody a při míchání nepoužívejte kov. Nakonec přidejte jíl do připravené lázně a namočte nohy na 20 minut. Vaše tělo se během této doby zbaví všech nebezpečných toxinů.

Lázeň z peroxidu vodíku

  • 2 šálky peroxidu vodíku
  • 1 lžíce zázvorového prášku

Naplňte vanu s horkou vodou a přidejte sušený zázvor a peroxid vodíku. Namočte celé tělo na půl hodiny. Koupel vám uklidní tělo, vyžene z těla škodlivé látky a pomůže vám proti alergiím.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button