Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Máte bakterie nebo parazity: Podívejte se!

Když se objeví rakovina, je to vždycky pro mnohé šok. V drtivé většině případů se objevují otoky lymfatickým uzlin, to může být první příznak. Obvykle se objevují na krku, okolo hlavy, v podpaží či v tříslech. Zvětšené lymfatické uzliny se mohou vyskytovat také v podobně boule za uchem.

uzliny

Zvětšené lymfatické uzliny

Mohou být různě velké, od malého hrášku až po velkou třešeň. Někdy zduření lymfatických uzlin neznamená ještě nutně přítomnost nějakého vážného onemocnění. Mohou mít normální velikost, popř. se mohou zvětšit jen o něco, zhruba o jeden centimetr. Jestliže se lymfatické uzliny zvětšily dvakrát či třikrát, pak je možno je snadno identifikovat, cítíte je pouhým nahmatáním.

Můžete pozorovat tyto příznaky:

  • Příznaky infekce (bolest v krku, vřídky v ústech, rýma, pocení, zimnice, horečka, kašel)
  • Bolest lymfatických uzlin při doteku
  • Horké, červené a oteklé lymfatické uzliny

Jak se starat o oteklé uzliny?

Nejlepším a zároveň také nejbezpečnějším způsobem je navštívit lékaře, který udělá vše potřebné testy, pořádně vás vyšetří a zjistí, kde je problém.

Česneková medicína

Na otoky a záněty pomáhá také přírodní forma léčby. Vyzkoušet můžete např. česnek – snižuje otoky a záněty, které způsobuje otok mízních uzlin. Jde o přírodní a velmi účinnou metodu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button