OstatníPéče o těloZdravé tipy

Máte tyto červené skvrny na různých částech těla? Měli byste mít obavy?

Existují některé kožní skvrny, o kterých bohužel nevíme, jestli jsou dobré nebo špatné. A na lidském těle se objevují. Víme, že některá znaménka jsou neškodná. Jak je to však s těmito skvrnami?

Nejedná se o znaménka

Existují určité skvrny, které se na lidské kůži objevují a ty nemají nic společného s mateřskými znaménky. Jsou červené a povětšinou se objevují u lidí ve věku 40 – 45 let. Ovšem není to určující, někdy se mohou tyto červené tečky na lidském těle objevit i během dětství či v období dospívání.

Červené tečky

Červená barva těchto teček na kůži způsobuje, že se o ně mnoho lidí zajímá a řeší, co jsou vlastně zač. Často mohou být také nevzhledné, což způsobuje, že lidé vyhledávají lékaře a chirurgy pro možné odstranění z lidské kůže. Jak je tedy odstranit, aniž byste museli podstoupit chirurgický zákrok?

skvrny

Nemusíte se bát

Červené tečky na kůži jsou v podstatě malé kapilární dilatace, které se dostávají na povrch vlivem poruch cévního systému. Obvykle se vyskytují na pažích a prsou. Existují dva názory, někteří říkají, že je to něco, jako křečové žíly, ovšem jsou kolmo k pokožce a nikoliv paralelně. Jde o benigní nádory.

Benigní nádory

Jak už bylo výše zmíněno, jde o benigní nádory, tedy nejsou karcinogenní, nemají ani podobný charakter, takže není nutno se obávat zdravotního rizika. I přesto, že nejsou rizikové pro lidské zdraví, mohou být nepříjemné z estetického hlediska, kdy červené skvrnky nechcete vidět na krku a nemůžete si dovolit obléknout např. tílko.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button