Jídlo a stravováníPéče o tělo

Snižte riziko nemocí, jezte podle vaší krevní skupiny

Všichni občas máme zdravotní problémy, které nepříjemně zasahují do našeho života. Možná jste už slyšeli o tom, že můžete přizpůsobit jídelníček své krevní skupině. Existují i diety podle krevních skupin. Věděli jste však, že když se budete tímto způsobem stravovat, že to může mít na váš život velmi dobré účinky?

Strava podle krevní skupiny

Dr. Peter J. D´Adamo je velkým zastáncem myšlenky stravy podle krevní skupiny. Toto stravování se zaměřuje na všechny aspekty zdraví, proto to vše může vést k velmi pozitivním výsledkům. Je přesvědčen, že tento způsob stravování je založen na genetických vlastnostech našich předků a na tom, co jedli. Jak se tedy podle krevních skupin stravovat?

A krevní skupina

A jako agrární (zemědělští) lidé, pro které je vhodné stravovat se s pomocí organické a čerstvé vegetariánské stravy. Tito lidé by ze svého jídelníčku měli vyhodit červené maso, protože mají sklony k onemocnění srdce, k cukrovce či k rakovině. Krevní skupina A by se měla zaměřit také na pohyb, přesněji na relaxační cvičení, uklidňující dýchání či tai chi.

Krevní skupina B

V této kategorii se nacházejí nomádi neboli kočovníci. Mají silné zažívání a velmi odolný imunitní systém. Proto jejich strava může zahrnovat rostliny. Nejvíc však je dobré konzumovat maso či některé mléčné výrobky. Tito lidé by se měli vyhnout pšenici, čočce nebo rajčatům. Je rovněž dobré provozovat mírné fyzické cvičení, jděte na pěší turistiku, jeďte na kole či provozujte tenis nebo plavání.

Krevní skupina AB

Jde o lidi tak trochu záhadné, tito lidé by měli kombinovat oba jídelníčky krevních skupin A a B, jedině tak si zajistí optimální jídelníček. Optimální strava těchto lidí obsahuje fazole, vejce, mořské plody. Kombinujte také cvičení obou krevních skupin, A i B.

Krevní skupina 0

Lidé s touto krevní skupinou se považují za lovce. Jejich optimální strava se zaměřuje na živočišné bílkoviny. Nese sebou paleo stravu, omezuje zrna a mléčné výrobky. Chcete-li přijímat potraviny s vysokým obsahem bílkovin, doporučujeme intenzivní fyzické cvičení, jako například aerobik, běh a další kontaktní sporty.

Studie krevních skupin

Jedním z hlavních tvrzení je, že lektiny, proteiny v potravinách jsou přitahovány k určitým typům krve. Některé studie také zjistily, že několik jídel může reagovat a shlukovat červené krvinky a tvořit blok krevních cest. Nicméně, to se může stát jen v případě, že tyto lektiny reagují bez ohledu na typ krve. Další výzkum poukazuje, že určité druhy krve jsou víc náchylné k některým chorobám. To souhlasí s tvrzením, že naše krevní skupiny mohou být pro lidské zdraví klíčovým faktorem.

I když studie na podporu a vyvrácení stravování krevních skupin je poměrně málo, zkušenosti lidí, kteří tuto metodu vyzkoušeli, byli pozitivní. Obecně platí, že v závislosti na konzumaci podle krevních skupin můžete vidět pozitivní výsledky. Přístup, který přináší Dr. D´Adamo odstraňuje rafinované cukry, které jsou tolik běžné jak v americké stravě, tak už i v té naší. Do životního stylu je nutno také zasadit cvičení, bez něj to nepůjde.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button