Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Řepa vyléčí všechny nemoci, které sužují vaše tělo

Řepa je velmi zdravou zeleninou, která bojuje s řadou onemocnění a zdravotních problémů. Má tmavě červenou barvu, kterou způsobuje vysoký počet antokyanů, které mají silné protirakovinné účinky.

Řepa je skvělá na srdce

Řepa obsahuje betain, přírodní protizánětlivý prostředek, který může udržet váš kardiovaskulární systém zdravý. Tato zelenina navíc obsahuje důležité vitamíny a minerální látky, jako jsou vitamíny B1, B2, B12 a C, stejně jako hořčík, draslík, fosfor, měď, jód a železo. To je důvod, proč se řepa doporučuje při léčbě chudokrevnosti.

Detoxikační kúra s řepou

Řepa je častou využívaná k detoxikaci organismu, protože má schopnost extrahovat toxiny z organismu. Navíc obsahuje řadu antioxidantů, které jsou skvělé pro naše tělo. Výhodou je i látka celulóza a pektin, která napomáhá trávení. Řepa může zabránit vzniku onemocnění jater a omezuje ukládání tuku v játrech. Obzvláště sportovci by si měli dopřávat pravidelně řepu, jelikož pomůže zlepšit jejich výkonnost a vytrvalost.

Pravidelná konzumace řepy stimuluje krevní oběh, reguluje hladinu cholesterolu v krvi a krevní tlak. Navíc podporuje správnou funkci jater. Účinné látky bojují proti stárnutí a chrání cévy.

Řepu můžete konzumovat vařenou nebo v podobě nápoje. Skvěle chutná i jako pečená či syrová. Při přípravě řepy nevyhazujte listy a uvařte je také. Obsahují totiž vysoké množství draslíku (644 mg na půl šálku). Podle několika studií zabraňuje vysoká hladina draslíku v těle výskytu mrtvice o 21% a navíc snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button