Péče o těloZdravé tipy

Zázvorová voda – zdravý nápoj, který pomůže při redukci váhy

Na internetu najdete spousty článků, diskuzí a názoru na téma hubnutí nebo také zázračné hubnutí. Asi každý chce někdy v životě zhubnout nějaké to kilo, aby získal postavu svých snů. Takže jste pravděpodobně přečetli už spoustu nejrůznějších návodů na to, jak velmi rychle a efektivně zhubnout. A také jste si určitě přečetli, že takové hubnutí není vůbec nic zdravého!

Zdravé hubnutí

Existuje několik přírodních možností, které vám mohou být nápomocny při redukci hmotnosti. Samozřejmě, bez vašeho úsilí, úpravy stravy a cvičení se nic zázračného nestane. Zázvorová voda může být nápomocna při hubnutí a co víc, jde o zcela přírodní metodu, bez nějakého zásahu chemie.

Kořen zázvoru je znám svými účinky po celém světě. Má skvělé přínosy pro lidské zdraví, má protizánětlivé a gastrické vlastnosti. Ty napomáhají zažívacímu systému. Zázvor navíc také funguje při hubnutí. Podporuje přirozený úbytek hmotnosti, takže nejen, že zlepší trávicí funkce, ale má také termogenní účinek, který nastartuje váš metabolismus a učiní z něj silný spalovač tuku.

Úžasná zázvorová voda

Zázvorová voda je tedy příjemný doplněk při hubnutí. Jako další se v zázvorové vodě objevuje citron a to je také velmi silný přírodní lék. Podporuje lidské zdraví a to mnoha způsoby. Obsahuje spoustu vitamínu C, který podporuje odstranění odpadu a toxinu z lidského těla. Pomáhá tělo také detoxikovat.

Citron dále přispívá ke snížení otoku břicha. Zázvor a citron jsou dvě složky, které mají velmi dobré vlastnosti. Podporují odstranění tuku a škodlivých látek z těla. Když se tyto dvě přírodní ingredience spojí, jde o silný zdroj pro vaše zdraví. Navíc, jak už bylo řečeno, efektivně doplní změnu stravy a pravidelný pohyb v rámci hubnutí. Jak si tuto zázvorovou vodu připravit?

Ingredience:

  • Pár tenkých plátků kořene zázvoru
  • 1,5 litru filtrované vody
  • Šťáva z citronu

Postup:

Ze všeho nejdřív nalijte vodu do hrnce a dejte jí vařit. K tomu přidejte plátky zázvoru. Nechejte zhruba patnáct minut, než začne voda vařit. Poté hrnec stáhněte z plotny, nechejte vychladnout a můžete scedit. Na závěr se přidává šťáva z citronu.

Jak konzumovat?

Doporučuje se jedna sklenice této zázvorové vody ráno, ideálně na prázdný žaludek a poté před každým jídlem.

Zázvorová voda má opravdu spoustu výhod, nefunguje jen na podporu hubnutí, ale také například podporuje tok krve nebo zlepšuje trávení. Kde všude zázvorová voda ještě pomáhá? To se dozvíte v následujících řádcích.

Podporuje tok krve

Zázvor obsahuje hořčík a zinek. Ty jsou klíčové pro zlepšení krevního oběhu. Navíc také umí bránit hromadění špatného cholesterolu v játrech, což také může zabránit velkému počtu kardiovaskulárních problémů. Zázvor je navíc také velmi užitečný při snížení horečky a nadměrného pocení.

Zlepšuje trávení

Zázvorová voda je ideální pro zlepšení trávení. Umí zmírnit trávicí problémy jako například porucha trávení, pomalý pohyb střev a zadržování tekutin. Zázvor má také schopnost podpořit dobrou absorpci a snížení střevních plynů.

Zabezpečuje imunitní systém

Citron i zázvor obsahuje velké množství složek, které umí posílit imunitní systém. Díky tomu pomáhají v předcházení respiračních problémů, nachlazení, infekcích, ztrátě hlasu a podobně.

Působí proti chřipce a nachlazení

Zázvor je expektorant a má antibiotické vlastnosti. Umí velmi účinně působit na problémy s chřipkou a nachlazením. Kořen zázvoru je po staletí na asijském kontinentu využíván jako silná léčba proti chřipce, nachlazení a kašli. The University of Maryland Department of Medicine zjistila, že zázvorový čaj může pomoci snížit příznaky chřipky a nachlazení u dospělých jedinců.

Zmírňuje bolesti kloubů

Zázvor má důležité a silné protizánětlivé vlastnosti a ty pomáhají snižovat bolest a záněty kloubů. Podobně působí také na další bolestivá a zánětlivá onemocnění. Díky zázvoru můžete snížit bolestivost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button