Jídlo a stravování

Víte, jaké je nejlepší jídlo pro naše tělo a mysl

Máme pro vás tip na nejzdravější jídlo, které vaše tělo může získat. Tato potravina pomáhá nejen tělu, ale i mysli. Navíc pomáhá proti kardiovaskulárnímu onemocnění, vysokému krevnímu tlaku a zažívacím potížím.

Pohanka je přímo zázračná

Jak již nadpis napovídá, jedná se o pohanku. Tato skvělá potravina vám kromě výše uvedených výhod pomůže i zhubnout. Má 100% účinek a nemusíte hladovět.

Již delší dobu je prokázané, že má pohanka léčivé účinky pro naše tělo. Pomáhá zlepšovat paměť a ve srovnání s ostatními luštěninami, je nízkokalorická. Co všechno obsahuje pohanka za výživné látky? Dávka pohanky obsahuje velké množství proteinů, aminokyselin, železa, hořčíku, draslíku, fosforu, jodu a vitamínu B1 a B6.

Pravidelnou konzumací pohanky se vyhnete zdravotním problémům spojených s anémií, hypertenzí nebo onemocněním jater.

Dieta pomocí pohanky

Máme pro vás skvělou dietu, kterou stačí držet pouhých 14 dní a zhubnete až pět kilogramů. Kromě toho pročistíte komplet celé tělo. Jak tedy postupovat v této dietě?

Je to velmi jednoduché. V prvé řadě si pořiďte pohanku. Ve večerních hodinách zalijte pohanku vroucí vodou v poměru 1 šálek pohanky na 1,5 šálku sklenice horké vody. Připravte si takové množství, které vás zasytí, ale nebudete se přejídat. Zalitou pohanku přikryjte a nechte přes noc uležet.

Pohanku můžete konzumovat podle potřeby. Jedinou podmínkou je, že nesmíte kořenit, solit nebo používat omáčky. Povolená je pouze sójová omáčky. K pohance je dobré vypít během dne 1 litr kefíru ( 1% – 1,6%). Vody můžete vypít, kolik chcete. Nejméně však 1,5 litru denně. Kromě vody si dopřejte zelený čaj nebo černou kávu bez cukru. Poslední jídlo si dejte 4 hodiny před spaním.

Během dne je povolenou konzumovat ovoce (jablka, pomeranče, sušené švestky) nebo zeleninu (zelí, zelená zelenina). Ideální je též dušená zelená zelenina v podobě špenátu, brokolice, růžičková kapusta, hrášek a podobně. Opět vše bez soli a koření.

Po uplynutí diety, počkejte na první vážení zhruba 3-4 dny, než bude detoxikace dovršena. Poté si stoupněte na váhu a udělejte si radost výsledkem.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button