Jídlo a stravováníPřírodní léčba

Každý den 30 gramů kokosového oleje a s vaším tělem se budou dít zázraky

Kokosový olej obsahuje unikátní kombinaci mastných kyselin se silnými léčivými vlastnostmi. Obsahuje mastné triglyceridy se středně dlouhým řetězcem. Většina těchto kyselin se metabolizují odlišně. Tyto triglyceridy z jater opouštějí zažívací trakt, kde jsou používány jako rychlé zdroje energie.

Kokosový olej je stále považován za exotické jídlo ve většině zemí, kde je primárně spotřebováván lidmi, kteří si jsou vědomi důležitosti vyvážené a zdravé stravy. V některých částech světa patří kokosový olej mezi nejopotřebovanější položky v obchodech.

V jižním Pacifiku je příjimají lidé 60 % kalorií z kokosového oleje, ale zároveň jsou největšími spotřebiteli nasycených tuků na světě. Tito lidé mají vynikající zdravotní stav a nejsou mezi nimi srdeční choroby.

Kokosový olej je skvělým zdrojem kyseliny laurové

Kyselina laurová v kokosovém oleji může zabít bakterie, viry, plísně a pomáhá v boji proti infekci. Když se olej štěpí v těle, vyrábí se monoglycerid známý pod jménem monolaurin. Kyselina laurová a monolaurin pomáhají zabíjet škodlivé patogeny, jako jsou bakterie, viry a houby.

Také pomáhá při regulaci hmotnosti

Studie z roku 2009 potvrdila, že kokosový olej pomáhá při hubnutí. Je lehce stravitelný a zároveň chrání tělo před inzulínovou rezistencí.

Mnoho lidí trpí na zažívací potíže. Tito jedinci by měli zvážit přidání kokosového oleje do stravy, protože pomáhá při zažívacích problémech, včetně mikrobiologické bakterie v žaludku. Mastné kyseliny mají antimikrobiální vlastnosti, které ničí bakterie Candida, a dokonce likvidují parazity, jež způsobují poruchy trávení.

Pomáhá při diabetes typu 2

Nedávné studie dokazují, že kokosový olej pomáhá chránit proti inzulínové rezistenci, čili snižuje riziko vzniku cukrovky druhého typu.

Zpomaluje stárnutí a tvorbu vrásek

Kokosový olej se používá nejen ve stravě, ale také v péči o pleť. Pomáhá udržovat silné pojivé tkáně a tím zabraňuje tvoření vrásek a jiným kožním problémům. Naneste olej přímo na obličej a vaše vrásky zmizí. Kromě toho se zlepší stav pleti. Bude jasnější, pružnější a mladistvá.

Snižuje chuť k jídlu a potlačuje hlad

Jedna z nejlepších vlastností kokosového oleje je, že snižuje pocit hladu. Pravděpodobně to souvisí s metabolizováním mastné kyseliny keton, která se vytváří při konzumaci kokosového oleje a snižuje chuť k jídlu.

Vaření při vysoké teplotě

Vzhledem k středně dlouhému řetězci mastné kyseliny má kokosový olej vyšší teplotní hranici než většina olejů. Možná zjistíte, že je mnohem lepší na vaření než olivový olej. Obzvláště v případě, že máte recept, který vyžaduje vyšší teplotu. Olivový olej oxiduje, jakmile dosáhnete určitého stupně, a vytváří tak škodlivé volné radikály. Kokosový olej je však po celou dobu vaření naprosto bezpečný.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button