Jídlo a stravování

Chcete jíst popcorn každý den? Pak musíte vědět tohle

Kdo nemá rád popcorn? Je chutný a skvěle se hodí k filmu. Věděli jste, že je také velmi zdraví? Popcorn není jen tak obyčejný snack – obsahuje plno základních živin, které vám pomohou vylepšit celkové zdraví.

Proč je popcorn tak zdraví

Popcorn je bohatý na vlákninu, která pomáhá zlepšit trávení, posiluje metabolismus a efektivně vede ke ztrátě hmotnosti. Také zpomaluje proces stárnutí v důsledku přítomnosti silných antioxidantů, které bojují proti volným radikálům v těle. Pokud je popcorn užíván s mírou, jedná se o nejzdravější občerstvení, které zlepší váš celkový zdravotní stav.

Nicméně, ujistěte se, že je váš popcorn vyroben z organického zrna a obsahuje jen trochu oleje a soli. Běžné produkty jsou plné škodlivých přísad, které nejsou ideální pro lidský organismus. Pokud si nejste jisti kvalitou, orientujte se podle ceny – organický popcorn je obvykle dražší. Níže naleznete recept na výrobu skvělého popcornu.

Perfektní popcorn ze sporáku

  • ¼ šálka kokosového oleje
  • 2/3 šálku popcornu
  • 3 polévkové lžíce rozpuštěného másla
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 ½ lžičky mořské soli

Postup je velmi jednoduchý. Přidejte kokosový olej a 3 zrna popcornu do velkého hrne. Mírně zahřejte, až se kokosový olej rozpustí a zrna začnou pukat. Poté přidejte zbytek popcornu, zakryjte pokličkou a odložte hrnec z tepla. Počkejte 30 vteřin.

Vraťte zpět hrnec a občas jím protřeste. Po dvou minutách, až pukání zpomalí, odstraňte pokličku. Sundejte z plotny, přidejte máslo, med a sůl. Vše hezky promíchejte a servírujte. Přejeme dobrou chuť.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button