Péče o těloPřírodní léčba

Kurkuma – jak skvěle může ošetřit akné?

Kurkuma je skvělé koření, které se využívá v řadě indických receptů na vaření. Jde o typické koření v exotické kuchyni, ale má také další a další možnosti využití. Malý a často nenápadný kořen kurkumy má v sobě spoustu skvělých účinků a pro lidské tělo je přínosem. Může léčit mnohé nemoci a neduhy. Stačí jej jen použít tam, kde potřebujete. Kurkuma skvěle působí také na akné a pupínky.

Přínosy kurkumy pro tělo

Má spoustu protizánětlivých a antibakteriálních vlastností, takže může pomoci bojovat s různými infekcemi. Jde o skvělou léčbu pupínků, akné, černých teček. Léčí také pokožku a pomáhá jí vyniknout a zazářit. Kromě skvělých účinků na pleť je kurkuma jedním z nejvyhledávanějších alternativních léků. Můžete s pomoci kurkumy řešit problém s imunitní funkci jater, pomáhá při hubnutí, léčí kožní potíže, záněty, bolesti. Na trhu existují kapsle s kurkumou, ale velmi dobrá je čerstvá kurkuma nebo prášek z ní.

Když chcete kurkumu konzumovat, pak je klíčové také to, jak jí nejlépe využít. Kurkuma se totiž do krevního oběhu vstřebává ve velmi malém procentu. Kurkumin není totiž rozpustný ve vodě. Přišlo doporučení, že by se kurkuma měla konzumovat například s pepřem, což pomůže vstřebávání kurkuminu do lidského těla, respektive do krve. Dále se může využít olej, protože kurkumin je rozpustný v tucích.

Přínosy pro lidské tělo

Vilín – má protizánětlivé a antimikrobiální vlastnosti, které pomáhají pokožce. Detekuje pokožku a odstraňuje a likviduje póry.

Kurkumový esenciální olej – kurkumové silice jsou skvělé, protože mají spoustu pozitivních vlastností na pokožku, umí ji léčit. Disponuje protizánětlivými a antimikrobiálními vlastnostmi, které udržují pokožku bez akné, a pomáhá také minimalizovat jizvy po akné.

Aloe vera – jde o skvělý hydratační přípravek, který pomáhá vaší pokožce. Udržuje ji čistou a krásně zářivou. Má vliv také na její zdraví.

Připravit si můžete jednoduchý a přitom tolik silný přípravek z výše uvedených ingrediencí. S jeho pomoci odstraníte nepříjemné akné, pupínky a celkově udrží pokožku jemnou a vláčnou. Jak si tento kurkumový přípravek připravit?

Co budete potřebovat:

  • ½ šálku filtrované vody
  • ½ šálku vilínu
  • 1110 kapek čistého kurkumového esenciálního oleje
  • 2 polévkové lžíce aloe vera nebo šťávu z aloe vera

Jak postupovat:

Kurkumová směs pomáhá při léčbě akné a celkovému zesvětlení pokožky. Vezměte menší misku, přidejte do ní kurkumový esenciální olej, gel z aloe vera nebo šťávu z aloe vera. Pořádně rozmíchejte a následně přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Používejte tuto směs dvakrát denně.

Před prvním použitím doporučujeme vyzkoušet směs na kousku kůže a uvidíte, jak reaguje. Někdy nemusí vaší pleti kurkuma úplně sedět, proto je lepší provést vždy tento test.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button