Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

2 jednoduché způsoby, jak si připravit sirup z kopřiv a očistit krev a tepny!

Kopřiva jako taková se využívá pro čištění krve. Je také velmi užitečná proti alergiím, zánětům a hypertenzi. Na astma a kožní problémy je tento sirup velmi vhodný a užitečný. Pokračujte ve čtení a zjistíte, jak si jednoduše doma udělat tento kopřivový sirup. Stačí vám k tomu opravdu jen pár ingrediencí, které máte doma. Níže přikládáme dva recepty, které můžete pít na denní bázi.

Kopřivový sirup

Ingredience:

  • 2 libry mladých listů kopřivy
  • 10 šálků filtrované vody
  • 1 libra hnědého cukru na každé 2 šálky tekutiny

Postup:

Omyjte listy mladé kopřivy a namočte je do vody. Vařte na střední teplotě asi hodinu a přidávejte vodu podle potřeby. Přidejte cukr a za stálého míchání nechejte rozpustit. Výsledek nalijte do připravených skleněných lahví. Předtím sceďte kopřivu. Sirup máte připraven a můžete konzumovat.

Kopřivový sirup s citronem a medem

Ingredience:

  • 300 – 500g mladých listů kopřivy
  • Šťáva ze 6-ti velkých citronů
  • 1,5 libry hnědého cukru
  • 5 lžic surového organického medu
  • 8 šálků filtrované vody

Jestliže nechcete konzumovat tolik cukru, můžete asi jednu libru nahradit dvěmi librami medu.

Postup:

Vezměte hrnec, do něj nalijte vodu a přidejte sirup. Dejte směs na sporák a nechte vařit. Občas zamíchejte a pěnu, která se na povrchu objevuje, seberte s pomocí lžíce. Jakmile začne vařit, nechejte pět minut na plameni. Dejte do misky listy kopřivy a přidejte cukrový sirup. Zakryjte mísu a nechejte chvíli vychladnout. Přidejte citronovou šťávu, medu a odstraňte listy kopřivy. Nalijte si sirup do skleněných láhví, držte je pevně zavřené a skladujte na chladném a temném místě. Smíchejte ¼ šálku tohoto sirupu s ¾ šálku vody. Tento sirup vydrží šest měsíců.

Co každá složka v sirupu dělá?

Listy kopřivy – jsou známé svými protizánětlivými vlastnosti, mohou pomoci například proti revmatoidní artritidě. Jde o bylinu, kterou můžete použít také jako přírodní lék na další neduhy.

Med – stejně jako listy kopřivy přináší i med řadu výhod, například díky jedinečnému složení enzymů, aminokyselin, stopových prvků a dalších.

Citron – obsahuje fytochemikálie, které pomáhají v boji proti rakovině. Ve studii, která byla publikovaná v Journal of Agricultural and Food Chemistry bylo zjištěno, že citrony inhibují růst rakoviny v buňkách jater.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button