Ostatní

Víte, co udělá patnáct minut strávených u telefonu s vaším mozkem?

Lidské tělo je jako elektrický mechanismus. Nervový systém využívá funkci elektrických zpráv pomocí nichž ovládá všechny funkce v lidském těle. Elektrickou aktivitu srdce můžeme měřit pomocí EKG. Elektrická aktivita v mozku se naopak měří za pomoci elektroencefalogramu, ve zkratce EEG.

telefonování

Studie s mobilními telefony

Byla provedena studie s mobilními telefony, která zkoumala účinek používání mobilních telefonů za pouhých patnáct minut. Studie probíhala u jednatřiceti žen a účinek se měřil pomocí EEG. Všechny ženy umístily své mobilní telefony na svou hruď nebo vedle svého ucha. Vědci zjistili, že používání mobilního telefonu u ucha může měnit mozkové vlny u žen.

Čínská studie

Děti a mladiství mohou být obzvláště náchylní, jelikož mají tenčí lebku, a to umožňuje frekvencím větší pronikání do jejich mozku, který se stále vyvíjí. Čínská studie ukazuje zvýšené riziko nádorů příušní žlázy. Ta je totiž blízko místa, kde všichni lidé obvykle drží své telefony, obvykle tedy vedle ucha.

Studie na myších

Výzkumníci umístili mobilní telefon do klece k myším. Nechali jej tam po dobu jejich těhotenství. A výsledek? Všechny myši se staly hyperaktivní a měly problémy s pamětí ve srovnání s myšmi, které v období plodu nebyly vystaveny mobilním telefonům.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button