Jídlo a stravováníOstatníPéče o tělo

Proč je tak těžké zbavit se dolního břišního tuku? Jak se ho zbavit?

Spodní oblast břicha je často problém shodit, ovšem není to nemožné. Stačí správné cvičení a dieta a většina lidí toho může dosáhnout. Spodní břišní tuk se hromadí v těle z mnoha důvodů, mezi ty hlavní patří stáří. Jak lidé stárnou, tuk v těle se začíná rozdělovat a jindy rychlý metabolismus začíná klesat a pomaleji pracovat. Ženy, které si prošly menopauzou tak často zaznamenávají břišní tuk a to kvůli hormonálním změnám.

Odstranění břišního tuku

Odstranění břišního tuku je velmi důležité a to nejen pro celkové zdraví, ale také pro váš lepší pocit. Spodní břišní tuk se nazývá také viscerální tuk, obklopuje orgány jako srdce, plíce nebo játra. Některý viscerální tuk je pro tělo nezbytný, ale je-li ho hodně, může vést k různým zdravotním problémům, jako vysoký krevní tlak, cukrovka i rakovina.

Nejlepší jídlo, které vám pomůže zbavit se břišního tuku

Chcete-li se zbavit břišního tuku, je nutno jíst stranu zdravou a vyváženou. Jedním z klíčových aspektů k redukci tuku je vláknina. Studie ukázaly, že doporučené denní množství vlákniny může pomoci snížit hladinu viscerálního tuku. Zdrojem vlákniny je zelenina, jablka či fazole.

Je nutno také konzumovat potraviny s protizánětlivými vlastnostmi. Antioxidanty, které se vyskytují v ovoci a zelenině. Mononenasycené tuky, které se vyskytují v olivovém oleji a mandlích mohou vést k celkovému poklesu břišního tuku.

Jaké jsou nejlepší cviky pro břišní tuk?

Kardiovaskulární cvičení je skvělé pro srdce a také pro spalování kalorií. Nicméně nemusí vždycky stačit pro odstranění nežádoucího břišního tuku. Kardio cvičení je důležité kombinovat s tréninkem, který se zaměřuje na oblast pasu. Zvýšená svalová hmota spálí víc kalorií a to vede k většímu poklesu tuku.

Neočekávejte zázraky přes bodový trénink. Je nutno vyzkoušet funkční cvičení, které zapojuje mnoho svalů v těle. Zapojte svaly v trupu, pažích a nohou. Cvičení, kde se využívá mnoho svalů, umí spálit víc kalorií. Vyzkoušejte i vy tento trénink. Můžete například vyzkoušet plank po dobu jedné minuty.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button