Jídlo a stravování

Úžasně vláčná čokoládová roláda bez mouky. Lehká jako pírko!

Úžasně vláčná roláda bez mouky. Tato roláda je lehoučká jako pírko díky tomu, že je bez mouky. Dokonce jí můžete srolovat zastudena, ale je potřeba dodržet postup a těsto nespálit. Určitě stojí za vyzkoušení a zamilujete si jí!

Ingredience

4 velká vejce, bílky a žloutky zvlášť

100 g moučkového cukru

2 lžíce kakaa holandského typu

špetka soli

máslo na potření pečicího papíru

Na náplň

1–2 kelímky smetany ke šlehání, 33 %

1–2 lžíce moučkového cukru, dle chuti

50 g kvalitní tmavé čokolády, jemně nasekané

moučkový cukr na poprášení

(Použijte smetanu s nejméně 33 % tuku,ale klidně i tučnější, pro jistotu do ní můžete přidat ztužovač. Množství náplně záleží na vaší chuti, na jednu roládu stačí i jeden kelímek šlehačky.)

Příprava

1 Předehřejte si troubu na 200 stupňů. V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny a potom vsypte přes sítko kakao a promíchejte. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh a zlehka zapracujte do hmoty. Rovnoměrně rozetřete na celý plech vyložený papírem na pečení, který je potřený máslem. Pečte zprudka 5 minut. Těsto se nesmí vysušit, musí zůstat vláčné. Jakmile začnou okraje jevit známky upečení, vyjměte z trouby, sundejte i s papírem z plechu a nechte vychladnout.

2 Mezitím ušlehejte smetanu s cukrem a nakonec do ní vmíchejte čokoládu. Plát upečeného těsta potřete šlehačkou, okraje nechte volné a pomocí papíru po delší straně srolujte. Nechte chvíli ztuhnout v chladničce a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

foto: Pinterest

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button