OstatníPéče o tělo

Dotyk prstů odhalí, zda máte problémy se srdcem

Chcete-li zjistit, zda vaše srdce pracuje správně, nebo je s ním něco v nepořádku? Pak byste měli vyzkoušet tento jednoduchý a účinný způsob. Stačí se dotknout konečky prstů. Pokud máte tělo dostatečně flexibilní na dotknutí prstů, znamená to, že je vaše srdce poměrně zdravé.

Jednoduchá metoda, přesné výsledky

Nedávná studie objevila, že lidé, kteří se dotkli prstů u nohou, mají zdravější srdce, než osoby, které to nedokážou. Postup je velmi jednoduchý a zvládne ho naprosto každý. Sedněte si na podlahu a nohy mějte natažené směrem dopředu a prsty vzhůru. Poté natáhněte ruce a zkuste se dotknout špičky prstů u nohou. Pokud jste dostatečně flexibilní, abyste se dotkli prstů, vaše srdce je zdravé.

prstůStudie, která s tímto tvrzením přišla, zkoumala tento fakt na 526 účastníků ve věku 20 až 83 let. Výzkum proběhl pod lékařským dozorem na University of North Texas. Účastníci měli za úkol absolvovat jednoduchý test flexibility těla, zatímco jim byl měřen krevní tlak, tepny a srdeční činnost. Během tohoto výzkumu se přišlo na to, že lidé starší 40 let s nepružným tělem, měli také nepružné tepny. Osoby, které nejsou schopné dotknout se špičky nohou, měli ztuhlé cévy a zvýšené riziko srdečních onemocnění.

Lékaři však dodávají, že to nemusí znamenat, že vaše srdce je nemocné. Pouze je méně zdravé, než dříve. Napravit stav můžete zdravou a vyváženou stravou nebo pravidelným pohybem.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button