Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

10 přírodních antibiotik, které byste měli používat

Příroda má mnoho léků pro různé problémy a podmínek. Je to bezpečné, bez vedlejších účinků, navíc vše vstřebáváte přirozenou cestou. Proč používat léky, když máme přírodu?

10 potravin, které vás vyléčí lépe než léky

Dokonce i Hippokrates řekl, že „potraviny jsou lék a lékem jsou potraviny“. Zde je seznam těch nejlepších potravin, které skvěle fungují jako přírodní antibiotika.

Česnek

Pár stroužek česneku denně pomáhá vyhnat bakterie, viry a infekce. Studie prokázaly, že česnek může zmírnit příznaky AIDS, diabetes a vysokého tlaku. Také je skvělý pro nachlazení a příznaky chřipky nebo bolesti zubů. Vždy používejte organický česnek. Vařený česnek nemá dostatečné množství vitamínů. Syrový česnek nadrťte a přidejte do polévky, salátu nebo nápoje.

Cibule

Je podobná česneku a má podobné účinky. Také je skvělá na bolesti, zánět i na chřipku a nachlazení.

Extrakt z grapefruitových jadérek

Tento extrakt se používá pro zabíjení mikrobů a bakterií. Jsou ideální i v případě, že bojujete s plísní. Můžete je též využít i pro úklid koupelny. Před použitím extrakt promíchejte s vodou.

Křen

Dodá vám energii a posílí imunitu. Kromě toho zvýší průtok krve a dobře štěpí stravu v žaludku. Křen pomáhá při léčbě infekce močových cest, ledvinových kamenů nebo zánětu průdušek. Ideální je konzumovat křen v syrové podobě nebo do šťávy. Pro lepší efekt přidejte křen.

Vitamín C

Ten se vyskytuje mnoha druzích ovoce, jako jsou citrony, pomeranč nebo ananas. Stačí pár kapek denně a vaše imunita bude neotřesitelná. Nezastaví vás chřipka ani nachlazení! Vitamín C je ideální pro kožní problémy nebo nápravu kůže.

Manuka med

Tento druh medu má peroxid, který působí jako lék. Obsahuje celou řadu přírodních antibiotik a jeden methylglyoxal. Jediný problém je jeho cena, která není malá.

Skořice

Úžasné koření, které umí snížit hladinu cukru v krvi a skvělé funguje jako prevence diabetu. Je také skvělou alternativou pro léky na kvasinky. Je možné skořici využít v mnoha ohledech. Skvělou možností, je uvařit skořici s trochou vody a pít ji jako čaj.

Jablečný ocet

Kyselina jablečná skvěle funguje jako antibiotikum. Odstraňuje bolest v krku a ničí choroboplodné zárodky.

Zázvor

Běžně se používá při léčbě nachlazení a chřipky. Tento kořen léčí nevolnost a problémy s břichem. Také ho můžete využít při bolesti kloubů a svalů. Pokud jste však těhotná, vyhněte se zázvoru.

Eucalyptus

Antiseptikum, které je skvělé na kůži. Lze konzumovat jako čaj při léčbě kašle. Také se nebojí plísní. Eucalyptus je skvělý všelék.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button