Jídlo a stravování

5 důvodů, proč byste si měli dopřát hrnek horkého kakaa

Není nic lepšího než si užít horký hrnek lahodného kakaa během chladných zimních dnů. Člověk sedí za oknem, venku sněží, k tomu dobrá knížka a kakao… co víc si přát. Zimní pohoda je to nejlepší, co může být a rozhodně je to lepší než se nechat pohltit zimní depresí.

Tento nápoj nejen že uspokojí vaše chuťové buňky, ale také přinese zdravotní benefity vašemu tělu. Zde je pět důvodů, proč byste měli zavést kakao do vaší každodenní rutiny.

Zlepšuje náladu

Kakao a čokoláda jsou užitečné pro aktivní fyzickou a mentální funkci. Proto je mnoho lidí nazývá antidepresivy. Konzumace kakao po ránu vám dodá energii na nastartování dne, a večer může sloužit jako nápoj na uvolnění od stresu a vyčerpání.

Vylepšuje paměť

Flavonoidy v kakau mohou snížit riziko demence a přímo ovlivnit strukturu a funkci mozku. Tyto složky chrání mozkové neurony před poškozeném a vylepšují metabolismus a paměť.

Posílení cév

Kakao pomáhá stabilizovat nebo dokonce snížit krevní tlak, posílit cévy a snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění. Doktoři radí, aby člověk nepil více jak dva hrnky horkého kakaa denně, protože tento lahodný nápoj obsahuje cukry a nasycené tuky.

Pomáhá zregenerovat svaly

Vědci dokázali, že po vypití kakaa se svaly sportovců rychleji zregenerovaly. Tento nápoj obsahuje bílkoviny, které jsou potřeba k regeneraci svalů a sacharidy, které nahrazují zásobu energie ve svalové tkáni. Zároveň mléko v kakau vynahrazuje zásobu vody a dodává draslík, vápník a hořčík.

Zabraňuje v přejídání

Američtí vědci zjistili zajímavý poznatek: Přestože má horké kakao více kalorií jak čaj nebo káva, není tučné. Faktem je, že i malé množství kakaa člověka dostatečně zasytí, takže po pouhém hrnku už nebude mít člověk potřebu ihned sahat po dalším jídle. Tudíž kolem a kolem kakao zabraňuje přejídání.

Už nás navštívil první sníh, Vánoce se kvapem blíží a všichni okolo šílí a stresují. Na chvilku si dopřejte krátký oddech s hrnkem lahodného kakaa a uvolněte se. Užívejte si života kolem vás a vězte, že všechno se dřív nebo později nějak vyřeší. Tak se na chvilku zastavte a vydechněte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button