Ostatní

Obyvatelé Latinské Ameriky začínají také tloustnout

Latinská Amerika byla dlouho sužována podvýživou, lidé tak často čelili krizi, nebyla práce, peníze, jídlo. Nyní však čelí jiné krizi a tedy krizi v oblasti veřejného zdraví. Jde zejména o zpracované potraviny, které stále víc a víc nahrazují tradičně připravená jídla. A jak je známo, zpracované potraviny mají vliv na nárůst obezity u lidí.

Zvyšuje se počet obézních jedinců

Téměř 58% obyvatel regionu či obyvatel v okolí má buď nadváhu, nebo jsou obézní. Potvrdila to zpráva pro výživu a zemědělství Organizace spojených národů (FAO) a taky Panamerická zdravotnická organizace (PAHO). Prudký skok v obezitě přišel bez ohledu na ekonomickou situaci, místo bydliště či etnický původ Latinoameričanů.

Tradiční jídla upadají

Došlo k částečnému ekonomickému růstu, zvýšení urbanizace, zvýšení průměrných příjmů a integraci regionu do mezinárodních trhů a to snižuje spotřebu tradičně připravovaného jídla a uvedly, že lidé víc a víc konzumují zpracované potraviny a jídla z rychlých občerstvení. Problém je největší v zemích, které jsou čistými dovozci potravin.

Země s nejvyšší úrovní obezity

Mezi země s nejvyšší úrovní obezity patří Bahamy (69%) Mexiko (64%) a Chile (63%). Přestože narůstá míra obezity v Latinské Americe, jde stále o domov národu s nejvyšší mírou podvýživy na Haiti. Tam trpí podvýživou 53% obyvatel.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button