Péče o tělo

Vyrobte si přírodní kosmetiku z jablečného octa

V předchozím článku jsme probrali účinky jablečného těla na lidský organismus a jak využít tento přírodní zázrak jako lék na řadu nemocí. Dnes se podíváme na to, jak využít jablečný ocet, jako přírodní kosmetiku.

Čistící pleťová voda

Jablečný ocet má skvělou schopnost obnovit přirozené pH pokožky a tím vyřešit všechny problémy spojené s mastnou pletí a akné. Postup je velmi jednoduchý. Namočte žínku v nebo vatové tyčinky ve směsi vody a jablečného octa a potírejte si tvář. Pokud máte citlivou pokožku, nechte ocet působit maximálně deset minut a poté se opláchněte vodou.

Bělení zubů

Nikdy ho nepoužívejte přímo na zuby, jelikož ničí zubní sklovinu. Přesto má jablečný ocet své místo v ústní hygieně. Smíchejte 3-4 lžíce jablečného octa ve sklenici vody a použijte tento roztok jako ústní vodu. Po vypláchnutí si ještě jednou vyčistěte pusu čistou vodou.

Přírodní deodorant

Vysušte své podpaží a aplikujte čistý nebo zředěný ocet na problematickou oblast. Nechte roztok kompletně zaschnout. Tato jednoduchá metoda vám pomůže v boji proti zápachu na 24 hodin. Zároveň jablečný ocet detoxikuje pokožku od nebezpečných látek obsažených v komerčním přípravku.

Přípravek proti lupům

Nejčastější příčiny vzniku lupů jsou plísňové infekce a podrážděná pokožka. Jablečný ocet má silné fungicidní vlastnosti a podporuje stabilizaci pH pokožky.

Umyjte si vlasy ve stejném poměru vody a octa. Nechte působit zhruba 15 minut a poté si vlasy opláchněte vodou. Nakonec naneste kondicionér. Používejte každý den, do té doby, než se zbavíte lupů.

Prevence proti zápachu z úst

Bakterie v ústech způsobují zápach, který není příjemný okolí. Jablečný ocet je skvělým řešením. Odstraňte bakterie smícháním 1 šálku vody z 1 lžicí jablečného octa. Vypláchněte si pusu po dobu patnácti sekund a nakonec si vypláchněte ústa čisotu vodou. Váš dech bude svěží.

Přírodní voda po holení

Kožní vyrážce po holení zabráníte tím že si nanesete směs jablečného octa a vody na oholenou tvář a jemně vetřete přípravek do pokožky.

Detoxikační lázeň

Pro uklidňující a regenerační lázeň nalijte jeden šálek jablečného octa a jeden šálek mořské soli do vany. Podle potřeby můžete přidat i pár kapek esenciálních olejů, dle vlastního výběru. Relaxujte a nechte detoxikovat tělo ve vodní lázni.

Mocný vlasový kondicionér

Můžete mít naprosto zdravé a krásné vlasy, pokud budete používat 1 šálek vody a 1 lžíci jablečného octa na své vlasy. Použijte tento přípravek po umytí vlasů šamponém. Naneste na vlasy, nechte působit pět minut a poté vše opláchněte.

Pleťová voda

Smíchejte lžičku jablečného octa se stejným poměrem vody. Namočte do roztoku vatový tampon a aplikujte na pokožku. Pleť vyčistěte důkladně a poté opláchněte vodou. Nakonec naneste na obličej kokosový olej, který vyživí vaši tvář. Používejte tento přípravek na denní bázi.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button