Spolupráce

Proč je hořčíkový olej tak vychvalovaný?

Pravděpodobně jste se už setkali s olejem kokosovým, šípkovým a arganovým. Oleje se používají především v oblasti wellness, ovšem jejich využití je možná mnohem širší, než si vůbec dokážete představit. V hledáčku by se vám navíc měl objevit ještě jeden druh, a to hořčíkový olej, neboť má také blahodárné účinky na tělo.

O co se tedy jedná?

Hořčík je minerál, jenž hraje roli v mnoha biologických procesech lidského těla. Ve skutečnosti je nezbytný pro fungování buněk všech živých organismů, protože zajišťuje interakci mezi fosfátovými a hořečnatými ionty. Stejně tak je hořčík velice důležitý pro zdravý vývoj kostí, přičemž jeho nedostatek je spojován s osteoporózou, vysokým krevním tlakem, a dokonce i srdečními chorobami.

Dostáváme se však konečně k hořčíkovému oleji, což není nic jiného než chlorid hořečnatý suspendovaný ve vodě.

Proč používat hořčíkový olej?

V první řadě hořčíkový olej pomáhá zmírňovat tupé a nepříjemné bolesti, a to při lokální aplikaci. Olej si tedy přidávejte do koupele a používejte ho i na namáhané končetiny.

Dále se doporučuje při svalové křeči, protože hořčík v těle funguje jako elektrolyt, jenž je rozhodující pro funkci svalů. Umožňuje totiž vstup draslíku do svalových buněk. V okamžiku, kdy se vám objeví nějaké křeče, je dobré si postižené místo namasírovat hořčíkovým olejem.

Závěrem ještě nesmíme zapomenout na to, že se hořčíkový olej může nanášet na pokožku. Snižuje produkci kožního mazu, a tím pádem je vhodný pro lidi, kteří se potýkají s chronickým akné. Hořčíkový olej slouží jako zvlhčující látka, která udržuje pokožku dokonale hydratovanou.

Jestliže si chcete koupit tento olej, obraťte se na Woldoshop.cz, kde najdete tento olej pro regeneraci a uvolnění svalového napětí. Ocení ho také sportovci. Tak neváhejte a pořiďte si ho domů i vy.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button