Péče o těloPřírodní léčba

Použijte tyto citróny a umístěte je na noční stolek v ložnici!

Čich bereme jako automatickou součást našeho života, vždyť jej využíváme a často o tom ani nevíme. Bez něj by bylo vnímání chuti výrazně narušeno. Pachy některých rostlin je možno promítnout do měřitelné fyziologické reakce – tedy k použití v aromaterapii. Citróny jsou velmi prospěšné ovoce, kromě toho, že jsou velmi výživné a zdravé sebou nesou další a další výhody, které vás možná mohou překvapit.

Napěchován zdravím

Z citrónů doslova prýští zdraví, vitamíny a minerály. Najdete v něm vysoký obsah vitamínu C, A a B komplex, minerály, vápník, draslík, mangan, hořčík, měď a silné antioxidanty. Kromě jiného citróny skvěle chutnají, mají příjemnou vůní a tělu poskytují mnoho pozitivního. Vůni citrónu si mnoho lidí spojuje s čistotou, svěžestí. Citrón je čisté antiseptikum a využívá se k mnoha účelům a to včetně léčby deprese a úzkosti.

Citrónová vůně

Citrónové aroma ve vaší domácnosti vám pomůže k léčbě úzkostí, deprese a celkově se budete cítit dobře. Každý kdo má rád citrónovou vůni se cítit dobře a v pohodě. V mnoha restauracích tak mají citrónovou vůni, aby se cítili hosté svěží a mohli v pohodě relaxovat. Rozřezat citróny a nechat je v pokoji přes noc může pomoci zmírnit problémy s dýcháním, nachlazením nebo s alergiemi. Ráno se budete cítit lépe a dýchací cesty budou zdravé.

Výhody citronové terapie

  • Uvolnění astmatu
  • Zlepšení kognitivní výkonnosti
  • Zabijí bakterie, které způsobují stafylokoka nebo pneumonii
  • Snižuje nevolnost a zvracení
  • Ulevuje od bolesti
  • Zmírňuje bronchitidu
  • Osvěžuje vzduch od chemikálií, které mohou způsobit dýchací a kožní problémy
  • Jde o repelent proti hmyzu

Léčba pro řadu nemocí

Citróny jsou velmi silné, proto mnohdy mohou snadno léčit řadu onemocnění jako například artritida, špatné trávení nebo revmatismus. Do začátku si z nich můžete připravit jednoduchou limonádu, kterou můžete konzumovat na denní bázi. Zbaví tělo toxinů a ledvinových kamenů. Kromě toho může také léčit jiné závažnější onemocnění jako choleru nebo malárii. Citróny jsou přírodní čističe krve. Neutralizují chemikálie a to velmi rychle. Šťávu z citrónů můžete používat také jako osvěžovač vzduchu a zabíjí bakterie všeho druhu. Do místnosti můžete dát pár plátků citrónů a nechat je v místnosti přes noc. zem tak máte přírodní osvěžovač vzduchu za pár korun.

Úžasné citróny

Jde o úžasné plody, které umožňují plícím lépe pracovat a usnadnit dýchání. Pokud máte problémy s astmatem, jste nachlazení nebo máte alergii, ujistěte se, že máte ve svém okolí dostatečné množství citrónové vůně. Udělejte to v noci a následující ráno bude vaše hrdlo vyčištěno a průchody budou čisté a zdravé. Citróny jsou pro mnohé součástí každodenní výživy, ovšem mějte na paměti, že toto ovoce vám může usnadnit život, pomoci vám se zdravím.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button