OstatníPřírodní léčbaZdravé tipy

4 rostliny, které je dobré mít v ložnici, aby se vám dobře spali

Dobrý spánek je základem pro čerpání energie a pro správné fungování lidského těla. Ne vždycky však lehnete do postele a spíte. Mnohdy lidé nemohou spát, převalují se ze strany na stranu, přemýšlejí nad tím, co musí zařídit, koupit, pořídit, nebo se také mohou lidé budit uprostřed noci. Problémy se spánkem jsou velmi nepříjemné, víme to všichni. Máte i vy problémy se spánkem? Nejste sami!

Problémy se spánkem a lidské zdraví

Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí konstatovalo, že nedostatečný spánek je problém veřejného zdraví a strávili hodiny a hodiny nad možným řešením této situace. Vyzkoušeli jste už všechno? Léky, různé relaxační techniky, lepší matraci, uklidňující čaj, banány, mléko s medem a podobně. Ovšem nic nepomáhalo, stále ležíte v posteli a koukáte do stropu. Pokud se i vy v tomto výčtu poznáváte, pak čtěte dál, tento článek je přímo pro vás! Existuje totiž způsob, jak si zajistit lepší kvalitu spánku. Jak na to?

Vyzkoušejte rostliny

Vyplňte svůj interiér krásnými rostlinami! Ty totiž nejenže vypadají skvěle, vydekorují místnosti, ale také mají uklidňující účinek. Podpoříte jimi tak zdravý spánek, vyčistíte vzduch. Rostliny totiž pomohou pročistit kvalitu ovzduší, brání zápachu, plísním, což může pomoci ovlivnit vaše dýchání a tím pádem tak má vliv na váš noční spánek. Stres a úzkost způsobuje často problémy, mezi ně se řadí také nespavost. Proto je dobrý nápad svůj domov a hlavně ložnici zaplnit rostlinami, které mají uklidňující účinek.

Jaké výhody mohou přinést do vašeho interiéru rostliny?

  • Lepší kvalita ovzduší
  • Snížení stresu a úzkosti
  • Lepší vůně
  • Vylepšení interiéru
  • Umírnění bolesti hlavy
  • Prevence onemocnění
  • Lepší funkce mozku
  • Lepší spánek

NASA v poslední době provádí studii o rostlinách, které mají uklidňující a očistný účinek na životní prostředí. A výsledky jsou obrovské. Přinášíme čtyři nejlepší rostliny, které vám mohou pomoci k lepšímu spánku a celkově mohou zlepšit atmosféru ve vaší ložnici. Jaké to jsou?

Vinoucí se rostliny

Velmi populární vinoucí se rostliny se velmi snadno udržují, nepotřebují přílišnou péči, skvěle se hodí do mnoha interiérů. U těchto rostlin se předpokládá, že zlepšují kvalitu vzduchu pomocí filtrace kyslíku a zlepšují tak celkovou atmosféru domova. Některé studie poukazují na to, že rostliny mohou bránit podráždění očí, dýchacích cest, bolesti hlavy a podobně.

Levandule

Levandule je jednou z nejznámějších vůní, která umí vyvolat spánek. Je známá tím, že zpomaluje srdeční tep, snižuje krevní tlak a potlačuje stres. Jedna ze studií ukázala, že levandule může pomoci utlumit pláč u dětí a pomoci jim navodit spánek. Výrazně se tak snižuje zátěž pro maminku i dítě. U žen levandule usnadňuje spánek a snižuje pohyb očí během spánku.

Anglický břečťan

Jde o rostlinu, o které je známo, že zlepšuje příznaky alergie nebo astma. Pomáhá také k lepšímu spánku, zejména u osob, které mají dýchací obtíže. Za méně než 12 hodin břečťan vyčistí až 94% vzduchu. Břečťan umístěte do závěsného košíku nebo vysoko na polici. Ujistěte se, že jej prořezáváte během růstu a také jej dostaňte z dosahu zvířat a dětí.

Aloe vera

Aloe vera je skvělou rostlinou, její úžasné účinky jsou propagovány a mnoho lidí využívá ať už samotnou rostlinu nebo alespoň přípravky, ve kterých je obsažena. Péče o ni je velmi snadná a NASA jí označila za jednu z nejlepších rostlin, které zlepšují vzduch. Vydává v noci kyslík, což bylo prokázáno. A právě to může pomoci v noci dostávat kyslík do ložnice a zlepšuje celkovou kvalitu spánku. Aloe vera je známá jako rostlina nesmrtelnosti, je možno jí snadno rozmnožit. Tato populární rostlina má pro váš domov maximální přínos!

Závěrem

Většina lidi ani netuší, že kvalita jejich ovzduší v pokoji může pomoci ovlivnit kvalitu spánku a také celkové zdraví lidí. Plísně a jiné nečistoty, které se mohou ve vzduchu objevovat, můžou mít zásadní faktor na různá onemocnění a nemoci. Přidejte do svého interiéru rostliny, nejenže pročistíte vzduch a zajistíte si lepší spánek, ale také oživíte interiér. Vyzkoušejte to!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button