Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Převalujte tento olej v ústech pro bělejší zuby a lepší dýcháni

Také máte problémy se zapáchajícím dechem? Chcete, aby vaše zuby byly bělejší? Tato metoda, převalování oleje v ústech se používá především v ajurvédské medicíně. Konečně si získala popularitu také v západních zemích a Americe. Jde o skvělý detoxikační postup, kdy člověk naplní ústa směsí přírodních olejů (kokosového oleje, olivového oleje nebo sezamového oleje). Převalování oleje pomůže vyčistit ústní dutinu podobně, jako mýdlo vaše ruce či saponát špinavé nádobí. Vylučuje toxiny a bakterie z úst a vytváří čisté, antiseptické orální prostředí, které přispívá k celkovému zdraví ústní dutiny. Tato technika je založené na ajurvédské praxi a pomáhá údajně vytáhnout škodlivé toxiny z těla.

Jaké přínosy má tato metoda?

  • Brání zubnímu kazu
  • Brání špatnému dechu
  • Léčí krvácející dásně
  • Napomáhá bělení zubů
  • Zabíjí škodlivé bakterie
  • Pomáhá popraskaným rtům
  • Mírní stres a pomáhá při nespavosti
  • Napomáhá uklidnit sucho vkrku
  • Posiluje dásně a čelisti

Pět kroků k převalování oleje v ústech:

Doporučuje se využívat nerafinovaný, organický kokosový olej a jednu či dvě kapky tea tree oleje nebo hřebíčkového oleje, abyste dosáhli nejlepších antiseptických a protiplísňových účinků. Přinášíme několik tipů:

  • Vložte do úst jednu kokosovou lžíci oleje, ideálně hned ráno, jakmile se probudíte
  • Převalujte olej v ústech po dobu dvaceti minut, podobně jako pracujete s ústní vodou. Vydržte to alespoň dvacet minut, díky tomu prochází hojivé složky oleje přes dásně a čelisti. Zabíjí se tak škodlivé bakterie, které způsobují zubní kaz, nepříjemný dech, krvácející dásně a podobně
  • Vyplivněte olej. Nebuďte v šoku, když směs oleje a slin je mléčně bílá nebo žlutá. Olej v žádném případě nepolykejte, protože jinak polknete všechny škodlivé bakterie
  • Ihned poté opláchněte ústa teplou vodou. Můžete také využívat slanou vodu, pro dodatečné antimikrobiální vlastnosti
  • Vyčistěte si zuby. Následně si vyčistěte zuby tak, jak jste zvyklá. Využít můžete také recept na zubní pastu z jedlé sody, kokosového oleje a hřebíčkového esenciálního oleje.

Výzkumy a studie oleje

V roce 2008 publikoval Journal of the Indian Society of Pedodontics and Preventive Dentistry studii, která vyhodnotila účinky převalování oleje v ústech se sezamovým olejem na bakterie Streeptococcus Mutans v plaku a slinách. Výsledky výzkumu ukázaly, že tato metoda je významně účinná při likvidaci Streptococcus Mutans – jedné z primárních příčin. Pokud se využije kokosový olej, namísto sezamového oleje, zaznamenali jsme ještě lepší výsledky.

Tento časopis v roce 2010 publikoval výsledky podobné studie, která hodnotila jaký vliv má převalování oleje v ústech na špatný dech a perorální kvasinky. Autoři tvrdí, že léčba oleji je stejně účinná, jako léčba chemickými látkami v ústní vodě. Také se zjistilo, že metoda převalování oleje v ústech má významné účinky na snížení onemocnění dásní.

Metoda převalování oleje v ústech je neškodná. Dávejte však pozor na své zdraví, jste-li alergičtí na konkrétní ořechy, vyhněte se sezamovému oleji. Nejlepší volbou je kokosový olej. Po každé aplikaci této metody doporučujeme vyčistit zuby.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button