DetoxikacePřírodní léčba

Tento recept pomůže alkalizovat tělo, snížit hmotnost nebo působit proti únavě

Doporučuje se vypít minimálně šest až osm sklenic vody denně, protože jedině tak si udržíte správnou hydrataci. Navíc působí preventivně proti vzniku mnoha nemocem a onemocněním. Někdy však voda sama o sobě nestačí, potřebujete jistou míru alkality, aby se mohlo v těle reagovat pH.

Nápoje s alkalitou

Alkalita představuje souhrn bazických látek, které jsou ve vodě rozpuštěné. To pomáhá zabraňovat náhlým změnám. Některé nápoje na trhu uvádí, že nabízí právě tuto výhodu. Pravdou však je, že to nemusí být tak, jak se píše. Jednodušší je, připravit si doma nápoj, který má určitou míru alkality. Jednoduše a pohodlně.

Tento nápoj může pomoci snížit hladinu kyseliny ve vašem těle a dostává do těla také řadu velmi užitečných živin, které potřebujete. V tomto článku vám přineseme recept, díky kterému si připravíte nápoj, jež pomáhá vašemu tělu. Ještě předtím si však řekneme, proč je vlastně dobré pít alkalickou vodu.

Proč právě alkalická voda?

V těle se pH měří na stupnici mezi 0 až 14 přičemž 7 je neutrální pH. Všechny hodnoty přes číslovku 7 jsou alkalické a všechny hodnoty pod 7 jsou kyselé. Aby lidské tělo zůstalo zdravé a mělo pH ve správné hladině, mělo by být mezi 7,35 až 7,45. Udržet si tuto hladinu může být někdy problém, protože strava se stává kyselejší a většina lidí si bohužel není ani vědoma toho, že běžně konzumují potraviny, které tomu neprospívají.

Tyto hodnoty můžete změnit a to jednoduše konzumací těch správných potravin. Bude-li se hladina pH měnit, pak se snižují výkony některých orgánů, zvyšuje se hladina toxinu. Tkáně se postupně zhoršují a v těle může docházet k mnoha vážným onemocněním. Kyselost může mít vliv na buňky, v některých případech může způsobovat smrt některých buněk a někdy může dojít až ke stimulaci rakoviny.

Zaměřte se na svůj jídelníček

Je nezbytné se zaměřit na své stravovací návyky. A k tomu je dobré popíjet alkalickou vodu denně. Tento nápoj totiž podporuje odbourávání kyselých odpadních produktů a vyrovnává pH krve. Při pravidelném pití se zvyšuje hladina hydratace těla. Snižuje se celkově únava.

Připravte si alkalickou vodu

Alkalickou vodu si připravíte jednoduše s pomocí citronu a růžové himálajské soli. Tato voda poskytuje tělu vitamín C, bioflavonoidy, pektin a esenciální minerály. Ty chrání imunitní systém, pomáhají posílit kardiovaskulární systém a působí pozitivně na zažívací trakt. Obsahuje také esenciální oleje jako limonen nebo alfa-thujone. Jejich antioxidační účinky pomáhají mineralizovat negativní účinky volných radikálů.

Při konzumaci pomáhá ke zdravé a správné tělesné hmotnosti, bojuje se zadržováním tekutin v těle a umí uklidnit bolesti hlavy. Zlepšuje dále fyzickou a duševní energii, snižuje příznaky stresu, nervozity a celkové podrážděnosti. Velmi snadno se připravuje a všechny přísady lze koupit snad v každém obchodě. Jak si tento nápoj připravit?

Co budete potřebovat:

  • 1 organický citron
  • 1 čajová lžička růžové himálajské soli
  • 2 litry čisté vody

Jak postupovat:

Citron omyjte s malým množstvím vody a jablečným octem, díky tomu jej desinfikujete. Následně jej nakrájejte na plátky a přidejte do džbánu s vodou. Přidejte čajovou lžičku růžové himálajské soli, vše promíchejte silikonovou lžící a nechejte při pokojové teplotě odstát přes noc. Další den pijte ráno jednu nebo dvě sklenice vody.

Na co dávat pozor?

Tento alkalický nápoj pomůže vašemu tělu. Je dobré se však před jeho konzumací poradit se svým lékařem. Nedoporučuje se lidem, kteří mají vysoký krevní tlak. Pijte maximálně třikrát denně, víc ne, protože vaše tělo pak může být příliš alkalizováno.

Pro dosažení těch nejlepších výsledků je dobré vypít šest sklenic vody denně a k tomu se zaměřit na váš životní styl. Dbejte na vyváženou a zdravou stravu, která bude bohatá na antioxidanty, a k tomu zařaďte pravidelný pohyb.

Vyhněte se konzumaci rychlého občerstvení, konzervovaného jídla, zpracovaných potravin a podobně, protože jde o potenciální zdroj toxinů, které v těle mohou způsobit spoustu nemocí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button