Jídlo a stravováníOstatní

Tipy, jak vybrat ten nejsladší meloun

Meloun je skvělou zeleninou, kterou však mnozí lidé považují za ovoce. V horkých letních dnech jde o velmi osvěžující kousky, které si zamilují všichni. Také v obchodě přemýšlíte, jaký meloun si vybrat, aby byl šťavnatý, zralý a velmi chutný? Nechcete nějaký pobledlý, který nebude vůbec dobrý. V obchodě vám jej ne vždycky rozkrájí, abyste se podívali dovnitř. Existuje však pár tipů, díky kterým můžete zjistit, zda je meloun zralý. Jak na to?

Bílé skvrnky

Hledejte na slupce melounu bílé skvrnky. Jestliže se nachází na místech, kde se meloun opíral o pult či krabici, pak je uvnitř zralý a sladký. Tato místa mohou mít smetanovou až oranžovou barvu.

Kluk nebo holka?

I vodní meloun má své pohlaví. Jestliže je tvar vodního melounu prodloužený, jde o „kluka“. Jestliže je meloun spíše kulatý a mohutný, máte v košíku „holku“. A který z těchto dvou je sladší? Samozřejmě „holky“.

Pozor na velikost melounu

Vybírejte meloun o průměrné velikosti, jelikož ten bude nejideálnější, nejlepší a nejsladší.

Kontrolujte konec melounu

Konec melounu ukazuje, jak moc je zralý. Jestliže je zelený, je ještě brzy jej kupovat. Jestliže je konec melounu vysušený, je dostatečně zralý.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button