KrásaPéče o tělo

Tuto zimu bude vaše pleť jako ze škatulky. Zjistěte jak na to

Zima je v plném proudu a sluneční paprsky už jen občas zahlédneme zpod zatažené oblohy. Zima je pro naše zdraví důležitá, protože pořádné mrazy dokáží zlikvidovat nebezpečné viry a bakterie, a skvěle tak pročistí celé naše životní prostředí.

Ať už máte chladné počasí rádi či nikoliv, pravdou je, že naší pleti příliš neprospívá. Tuhé mrazy, náhlé změny teplot, suchý vzduch, přetopené místnosti… to vše má na naši pleť vliv a bohužel především ten negativní. Zima pleť velmi vysušuje a napomáhá rozvoji kožních chorob jako je ekzém nebo vyrážka. Také kontakt s huňatými šálami a svetry naši pleť dráždí a tak pak může být začervenalá a popraskaná.

Jak tedy o pleť v zimě pečovat, abyste vyhnuli všem těmto nepříjemným změnám? Základem je správná péče, přímo uzpůsobená vašemu typu pokožky a vašim potřebám. Avšak ani s tím nejlepší produktem neuspějete, nebudete-li jej užívat správně. My vám dnes poradíme jak na to.

Základem je hydratace

Jak už bylo řečeno, alfou i omegou naší zimní péče o pleť je snaha zabránit jejímu vysušování. Toho nejlépe docílíme s použitím cílené hydratační péče určené pro náš typ pleti.

Vybrat ten správný produkt může být někdy oříšek. Důležité je vzít v úvahu hned několik faktorů:

  • věk
  • typ pleti
  • charakter vaší každodenní činnosti

Pokud správně vyhodnotíte tyto informace, je velká šance, že vyberete správný produkt, který vám udělá dobrou službu a ochrání vás před vysycháním pleti.

Při výběru správného produktu se také držte několika základních kroků:

  • Používejte jiný krém na obličej a jiný na tělo. Ten s lehcí strukturou patří na pleť obličeje, hutnější můžete použít na tělo.
  • Přípravek aplikujte na ještě vlhkou pokožku, tak bude hydratační krém schopný uchovat v pleti maximální množství vlhkosti.
  • Používejte lehčí krém na den a mastnější na noc.
  • Pro citlivou pleť používejte neparfémované produkty s přírodním složením.
  • Nezapomínejte na hydrataci rtů. Zabráníte tím bolestivému popraskání.
  • Nezapomínejte na ochranu před slunečními paprsky, a to zejména na horách.

Čím můžete své pleti uškodit

V každém případě se vyhněte následujícím věcem. Pleť je v zimě velmi náchylná k jakémukoliv poškození a je třeba s ní zacházet opravdu velmi šetrně. V zimě se také mohou zhoršovat některé dlouhotrvající kožní problémy. Důvodem může být i nedostatek vitamínů a minerálů. Proto ani v zimních měsících nezapomínejte na dostatek ovoce a zeleniny a případně zařaďte i nějaké doplňky stravy.

  • Nepoužívejte agresivní mýdla a gely. Ty vysušují pleť nejvíce. Zvolte raději jemnou mycí pěnu, hydrofilní odličovací olej nebo jiný šetrný odličovací způsob.
  • Zapomeňte na každotýdenní peeling. V zimních měsících by si naše pleť měla trochu odpočinout. Peeling sám o sobě není špatný, ale v zimě jej používejte maximálně jednou měsíčně. Dokáže totiž pleť pořádně vysušit a také ji zbaví všech přirozených ochranných vrstev.
  • Nezapomínejte se mazat opravdu po každé sprše. Jak jednou vynecháte, pleť se okamžitě ozve na protest.
  • Chraňte se před mrazem. Noste čepice, čelenky, šály, šátky… cokoliv vám pomůže aspoň trochu se ubránit náporu chladu.

Zkuste domácí péči

Nespoléhejte se jen na kupované produkty. Stejně dobře své pleti prospějete i domácími pleťovými maskami, které kombinují to nejlepší z přírodních ingrediencí pro krásu vaší pleti.

Vyzkoušejte třeba jogurtovo-medovou masku!

Co budete potřebovat:

  • čtvrt hrnku jogurtu
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžičku sušeného mléka
  • 2 lžičky sušeného droždí

Vše řádně promíchejte, nechte pár minut odležet a poté aplikujte na odlíčenou pleť. Nechte působit 20 minut a poté smyjte vlažnou vodou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button