Zdravé tipy

Výhody každodenního pití vody

Proč citrony?

Citrony jsou baleny spolu s živinami, včetně vitamínu C, vitaminů typu B, vápníku, železa, hořčíku, draslíku a vlákniny. (Zábavný fakt: obsahují více draslíku než jablka nebo hrozny!) Vzhledem k tomu, jak může citronová šťáva působit na sklovinu zubů, je důležité ji zředit vodou jakékoliv teploty (doporučuje se však vlažná). Ráno ji vypijte hned po probuzení a počkejte 15 až 30 minut na snídani. To vám pomůže plně využít výhody citronové vody, které jsou uvedeny níže.  11 Výhod citronové vody 1. Nabuzuje imunitní systém

 

Vitamin C je jako propojovací kabel našeho imunitního systému a citrónová šťáva je ho plná. Množství vitaminu C ve vašem organismu je jednou z prvních věcí, díky které se dostanete do stresu, což je důvod, proč odborníci doporučili braní extra vitaminu C během zvláště stresujících dnů. 2. Dokonalý zdroj draslíku

Jak jsme se již zmínili, citrony jsou plné draslíku, který je velmi důležitý pro správné fungování srdečního systému, stejně jako pro nervový systém a samotný mozek.

3. Pomáhá při trávení

Citrónová šťáva nejen podporuje zdravé trávení uvolněním toxinů v trávicím traktu, ale také pomáhá zmírnit příznaky poruchy trávení, jako je pálivost, pálení a nadýmání.

4. Čistí váš organismus

Pomáhá vyplavit toxiny ven z vašeho těla pomocí nabuzení enzymů, které stimulují vaše játra.

5. Čistí váš dech

Zároveň citron pomáhá čistit zuby a tím pádem i dech, protože obsahuje vysoký podíl slabé organické kyseliny citronové.

!! Kvůli kyselině citronové může citron narušovat povrch vašich zubů, tím pádem je dobré si vyčistit zuby po vypití sklenice vody s citronem.

6. Krásná pokožka

Antioxidanty v citronové šťávě pomáhají nejen proti pigmentovým skvrnám, ale také proti vráskám. Také může být aplikována na jizvy a skvrny, které se vyskytují až časem, protože působí detoxifikačně na vaši krev a pomáhá vaší kůži udržet rovnováhu všech složek.

7. Pomáhá hubnout

Citrony obsahují pektinovou vlákninu, která pomáhá bránit se chutím a pocitu hladu.

8. Redukuje záněty

Pokud pijete citrónovou vodu pravidelně, snížíte kyselost ve vašem těle, kde se vyskytují chorobné bakterie. Odstraní kyselinu močovou ve vašich kloubech, což je jedna z hlavních příčin zánětu.

9. Dodá energii

Citronová šťáva dodává energii vašemu tělu při vstupu do trávicího traktu a pomáhá také snížit úzkost a depresi. (Dokonce i vůně citronů má uklidňující účinek na váš nervový systém!)

10. Pomáhá odříznutí od kofeinu.

Nevěřila jsem tomu, dokud jsem to nezkusila, ale nahradit mou ranní kávu šálkem horké citronové vody opravdu udělalo zázraky! Cítím se svěže a už se nemusím vypořádávat s tím otravným odpoledním úpadkem. Navíc jsou vděčné i mé nervy. 11. Pomáhá bojovat s virovými infekcemi. Teplejší citronová voda je nejúčinnější způsob, jak snížit virové infekce a následnou bolest v krku. Navíc s citrónovou šťávou, která také posiluje váš imunitní systém, budete současně zcela bránit infekci.

Jak moc?

Pro ty, kteří váží méně než 150 liber, vymačkejte šťávu z poloviny citronu do sklenice vody. Je-li váha více než 150 liber, použijte celý citron. Samozřejmě můžete zředit citronovou šťávu v závislosti na vašem osobním vkusu. Nejenže jsou výhody citronové vody nespočitatelné, ale je to jedna z nejdůležitějších a přesto jednoduchých změn, které můžete udělat pro své zdraví.

Je citronová voda součástí vaší každodenní rutiny? Dejte nám vědět v komentářích!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button