OstatníPéče o těloZdravé tipy

Proč je pití vody ihned po probuzení důležité?

Pití vody ihned po probuzení má obrovské pozitivní účinky na vaše tělo. Má léčebné účinky a to na celou řadu zdravotních problémů, od bolestí, astmatu až k rakovině. Tato metoda je známá jako „early morgning water treatment“ tedy léčba vodou v časných ranních hodinách. Pochází z ájurvédské medicíny a pomáhá čistit vnitřní systém těla a vyčistí tlusté střevo. Díky tomu lidské tělo vstřebává lépe živiny z potravin.

Účinky této metody

V roce 1970 nyní slavný Dr. Fereydoon Batmanghelidj znovu objevil tuto starověkou metodu. Prováděl výzkum, ve kterém bylo zjištěno, že pití vody může pomoci mnoha nemocem, například vysokému krevnímu tlaku, artritidě, astmatu, migrénám, cukrovce a autoimunitním chorobám. Většina Američanů trpí chronickou dehydratací, nepije dostatečné množství a pak trpí výše zmíněnými problémy.

Jak tuto metodu aplikovat:

  • Po probuzení vypijte 1 – 8 sklenice vody a to na lačný žaludek
  • Po dobu 45 minut od vypití vody nic nekonzumujte, aby měla voda šanci se dostat do vašeho těla a systému
  • Pijte jeden šálek vody 30 minut před každým jídlem a znovu 2 hodiny po každém jídle

Dle japonské lékařské společnosti se provádí tato metoda po dobu deseti dní k léčbě zácpy a některých žaludečních obtíží. Třicet dní by se měla tato metoda provádět, chcete-li léčit hypertenzi.

Přinášíme několik výhod, které může poskytnout časné ranní pití vody:

Zvýší se metabolismus: zjistilo se, že nejméně jedna sklenice vody hned po ránu zvyšuje metabolismus a to o 24% po dobu hodiny a půl.

Po ránu je tělo dehydrované: Pití vody pomáhá při vývoji svalů, prokrvení a přenosem kyslíku do krve. To povzbudí každé lidské tělo.

Pomáhá odstraňovat toxiny: Správná hydratace je pro správnou funkci ledvin důležitá. Přidání citronu do vaší vody můžete také pomoci, jelikož citron podporuje močení a tím se toxiny lépe odstraňují z těla.

Podporuje funkci mozku: Mozková tkáň se skládá ze 75% vody. Nesprávná hydratace zapříčiní, že mozek pracuje méně, pomaleji a tím pádem vede k výkyvům nálad a také k úzkosti.

Budete méně jíst: Jedna studie ukazuje, že lidé, kteří popíjejí vodu před každým jídlem ztratí až 4,5 libry za tři měsíce. Studie odhalila, že voda pomáhá pocitu sytosti a vy tak sníte méně jídla.

Udržuje váš imunitní systém zdravý: Hydratace je pro lymfatický systém nezbytná. Dehydratace je v mnoha studiích spojena se zvýšenou hladinou stresu, kortizolu a nemocí.

Aby bylo lidské tělo zdravé, je nutno jej udržovat hydratované. Rizika dehydratace jsou velmi závažné, tělo je na vodě závislé, proto je nutno pravidelně pít. Každá buňka, tkáň, orgán v těle potřebuje vodu, aby správně fungoval. Jestliže dostatečně nepijete, pak se to projeví na zdraví. Od této chvíle by měla být sklenice vody vašim nejlepším přítelem. Začněte i vy sklenicí vody každý den.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button