OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Voda s citrónem v dopoledních hodinách je pro tělo prospěšná

Sklenice teplé vody s citrónem po ránu na lačný žaludek je velmi prospěšná a to hned v několika způsobech. Mnoho lidí si bez sklenice vody s citrónem po ránu neumí představit den. Citrónová šťáva má vysoký obsah antioxidantů, bílkovin, vitamínů B a C, flavonoidu, fosforu, draslíku, sacharidů a těkavých olejů. Citronová šťáva má dále také antibakteriální, antivirové a imunitní vlastnosti. Pomáhá posílit imunitní systém v boji proti infekci v důsledku vysokého množství bioflavonoidů, pektinu, kyseliny citrónové, vápníku, vitamínů, limonenu, hořčíku.

Zázračná sklenice teplé vody s citrónem

Dále sklenice teplé vody s citrónem na lačný žaludek vyprázdní systém, podporuje trávení, bojuje proti hladu, proti různým chutím, podporuje hubnutí, vyrovnává pH v těle a mnoho dalších a dalších věcí. Ty základní zná mnoho z nás. Znáte však i ty ostatní výhody? Přinášíme další méně známé výhody pití vody s citrónem.

Pomoc v léčbě akné

Konzumace vody s citrónem pomáhá metabolizovat kyselý temperament těla a tím zmírňuje akné a pomáhá při prevenci. Můžete také vzít citrón a přetírat si jím obličej, kde máte akné.

Potlačení chuti k jídlu a úbytek na váze

Voda s citrónem pomáhá udržet zdravou váhu a také udržovat hladinu cukru v krvi. Pektin, který je obsažený v citrónové vodě může pomoci odrazit chutě, takže během dne budete jíst méně.

Vyplavuje ledvinové kameny

V citronech najdete draslík a ten zvyšuje hladinu citrátu v moči a tím zabraňuje tvorbě šťavelanu. Kromě toho vitamín C v citrónové šťávě inhibuje tvorbu ledvinových kamenů.

Posiluje imunitní systém

Citrónová voda je velkou oporou pro lymfatický systém. Pracuje ve spojení s lidským imunitním systémem a pomáhá zachytit a následně odstranit patogeny.

Bolest žlučníku

Citrónová šťáva může pomoci také výrazně snížit bolest žlučových kamenů.

Pomoc při chřipce

Citróny jsou nabité přírodním antioxidantem, vitamínem C, který posiluje imunitní systém a má také antibakteriální a antivirové vlastnosti.

Tvrdší nehty

Několik lidí mělo pocit, že voda s citrónem zvyšuje tvrdost nehtů a také pomohla v eliminaci bílých skvrn, které mohou být vidět.

Bojuje s otravou z jídel

Voda s citrónem může být velmi užitečná během cestování, kdy může pomoci zabránit otravě jídlem. Jeden čtenář používá také vodu s citrónem pro zmírnění bolesti ze stlačených obratlů.

Pomáhá s fibromyalgií

Kombinace citrónu a vody spolu se cvičením jógy pomáhá jednomu čtenáři s vyčerpáním, které pramení z fibromyalgie.

Snižuje záněty

Alkalita ovlivněná citrónovou šťávou snižuje zánět. Chronický zánět je velmi často předchůdcem mnoha onemocnění. Jeho protizánětlivé vlastnosti jsou také vhodné po cvičení. Mohou snížit hromadění kyseliny močové v krvi, které mohou způsobovat bolesti kloubů.

Zmírnění bolesti svalu po cvičení

Sportujete a často máte za sebou tvrdý trénink? Vymačkejte citrón do sklenice s vodou a vypijte. Bolest snadno zmizí.

Snižují se otoky kloubů a bolest

Voda s citrónem snižuje množství kyseliny močové v kloubech, což je jedna z hlavních příčin zánětu (zvláště pak v případě artritidy).

Snižuje chuť na alkohol

Jeden čtenář nás informoval, že jemu pomáhá pití citrónové vody, snižuje to chuť na alkohol.

Pomáhá při kolitidě

Kolitida je nerovnováha hladiny kyseliny alkalické v lidském těle. Není tedy divu, že citróny mohou s tímto pomoci. Vypijte sklenici citrónové vody jednou denně. Jde o skvělý způsob, jak přivést hladinu pH zpět do rovnováhy a snížit tak kyselost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button