Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Pivo je lék. Podívejte se na seznam 10 nemocí, které dokáže vyléčit

Pivo je alkoholický nápoj, který je oblíbený po celém světě. Je bohatý na bílkoviny a vitamín B. Hlavní složkou piva je chmel, který obsahuje flavonoidy, což jsou účinné antioxidanty. Pivo je také skvělým zdrojem některých minerálních látek, které hrají důležitou roli v metabolickém procesu. V určité míře dokáže pomoci našemu tělu a v boji proti celé řadě nemocí. Níže naleznete 10 důvodů, proč pít pivo.

10 důvodů proč pít pivo

Udrží ledviny zdravé – nedávná studie potvrdila, že pivo je dobré pro ledviny. Každá vypitá láhev piva snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů o 40%.

Snižuje cholesterol – Látky obsažené v pivu dokážou přispět ke snížení špatného typu cholesterolu.

Doplní hladinu vitamínu B – Pivo je bohatým zdrojem celé skupiny vitamínu B (B1, B2, B6 a B12). Jedno pivo denně vám zajistí doporučenou denní dávku vitamínu B.

Pro silnější kosti – Zvýšená hladina křemíku v pivu přispívá k vyšší hustotě kostí.

Lék proti nespavosti – Lactoflavin a kyselin nikotinová, což jsou složky přítomné v pivu, pomáhají proti nespavosti.

Snižuje riziko infarktu – Pivaři mají o 40% až 60% nižší riziko vzniku srdečního infarktu, než ti, co pivo nekonzumují.

Prevence proti krevním sraženinám – Popíjení piva funguje skvěle jako prevence proti krevním sraženinám.

Posílí paměť – Nedávná studie potvrdila, že konzumenti piva jsou méně náchylní na demenci nebo Alzheimerovu chorobu.

Bojuje proti stresu – Dvě sklenice piva za den vám pomohou zbavit se stresu a uvolní napětí nebo úzkost z každodenních starostí.

Pečuje o pleť – Vitamíny a látky obsažené v pivu pomáhají regenerovat pokožku a mají pozitivní vliv na pigmentaci. Vaše pokožka bude díky pivu vláčnější a čištější.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button