Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Alkalická dieta vám dodá energii a větší chuť do života

Alkalická dieta je jedním z nejlepších přírodních způsobů, jak zhubnout, vyvážit své tělo a oddálit proces stárnutí nebo potlačit zánět. Pod pojmem alkalická strava se skrývají nekyselé potraviny a nápoje, které vytváří zásadité prostředí v těle. Ideální hodnota pH v těle je 7, 365 a dosáhnete jí tím, že budete jíst zdravé zásadité potraviny.

Západní strava je plná kyselých potravin

Obvyklá západní strava je plná kyselých potravin, které způsobují zánět, chronickou únavu, přibývání na váze, špatné trávení a nadměrně aktivní imunitní systém. Naštěstí alkalická strava může potlačit tyto problémy tím, že neutralizuje kyselé prostředí v těle. Zde je 5 tipů, které vám pomohou vytvořit zásadité prostředí v těle:

  1. Vyvarujte se kyselým potravinám a nápojům

Zpracované potraviny, cukr, limonády a potraviny, které obsahují lepek jsou nejhorší kyselé tvořící potraviny, jež můžete jíst. Změní v těle pH a vytváří kyselé prostředí, což má za následek řadu zdravotních problémů. Držte se od těchto potravin dál, pokud chcete zůstat zdravý a udržet tělo alkalické.

2. Buďte zelení

Čerstvé ovoce a zelenina jsou nejlepší zásadité potraviny, které existují. Obvykle mají bohatou nutriční hodnotu a jsou ideální volbou pro alkalickou stravu. Dopřejte si kapustu, mangold, rukolu, zelí a salát k posílení své energetické hladiny a začněte zároveň hubnout.

3. Vyhýbejte se stresu

Stres je škodlivý pro zdraví. Má ještě horší vliv na tělo než potraviny a může být životu nebezpečný. Při stresu tělo produkuje hormon kortisol v malých množstvích, což je zcela normální. Nicméně chronický stres a neustálá produkce kortizolu může mít negativní dopad na naše zdraví. Kortizol připravuje tělo na boj nebo útěk a jeho vysoká hladina narušuje funkci imunitního systému. To je důvod, proč je důležité naučit se vypořádat se stresem. Jóga je skvělý způsob, jak zvýšit hladinu serotoninu, který zlepšuje náladu. Vyzkoušet ale můžete jakýkoliv jiný sport. Hlavní je si pročistit hlavu.

4. Dodržujte pitný režim

Zůstat hydratovaný je velmi důležité, pokud chcete neutralizovat kyselost v těle a dosáhnout zásaditosti. Odborníci doporučují 6-8 sklenic vody denně. Většinou se však vypije méně vody, což může vést k chronické dehydrataci s celou řadou zdravotních problémů. Doporučujeme začít váš den se sklenicí teplé vody a citronu, který podporuje hydrataci a má pro tělo alkalický účinek.

5. Omega-3 mastné kyseliny

Oleje jsou esenciální živiny pro tělo. Omega-3 mastné kyseliny jsou velmi důležité a potřebné. Nejčastěji do těla dostáváme tyto zdravé oleje konzumací ryb. Pokud však nemáte ryby pravidelně, doporučujeme pořídit si doplněk stravy, který vám pomůže udržet si správnou hladinu těchto tělu prospěšných olejů.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button