Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Přírodní analgetikum, které funguje stejně dobře jako morfin. A jako bonus jej můžete nalézt na své zahrádce

Kronika léčiv či herbář bylo to jediné, co bylo k dispozici, pokud by někdo zraněn nebo onemocněl. Vznik moderní medicíny umožnil lidstvu zapomenout, jak je příroda mocná. Například divoký hlávkový salát (Lactusa virosa) je rostlina, která se nachází převážně v Anglii a Severní Americe a je běžně používána jako přírodní lék proti bolesti. A funguje stejně dobře, jako komerční léky.

Co je to divoký salát

Divoký salát je dvouletá rostlina, která roste převážně v Anglii, ale naleznete ji po celé Evropě. Je poměrně vysoká a má žlutý květ. Dříve se běžně používal jako sedativum a analgetikum. Kromě toho má další výhody pro lidské tělo a tady jsou některé z nich:

Přírodní sedativum

Divoký salát je často využíván v boji proti nespavosti, při relaxaci na úzkost nebo křeče. Bylina může uklidnit nervový systém a uvolnit svaly. Zároveň bojuje se zažívacími potíži vyvolané stresem. Také vám uleví od kašle, dýchacích potíží, neklidu a nespavosti.

Léčí křeče

Přidáním divokého salátu do každodenní stravy nebo vytvořením lahodného čaje snadno vyléčíte křeče. Stačí pár kousků listů nebo jeden šálek čaje a je po problému.

Snižuje bolest

Prokázalo se, že snižuje bolest svalů, pomáhá při menstruačních křečí a dalších typech bolesti. Díky těmto výhodám se mu přezdívá makový salát, protože má podobné účinky jako opiáty, ale bez závislosti.

Jak konzumovat divoký salát

Aby bylo možné těžit z této rostliny co nejvíce, musí být sklizena v období července nebo srpna. Sušená verze je také možná, ale doporučujeme užívat rostlinu ve formě čaje z čerstvých listů.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button