Jídlo a stravováníPéče o tělo

4 potraviny, které vám mohou způsobit alergickou reakci

Alergie na potraviny vzniká jako reakce imunitního systému na určitou látku v potravině, která dráždí organismus. Chemická reakce může nastat doslova na jakýkoli typ jídla, který konzumujete. Tělo zaregistruje nebezpečnou látku a uvolňuje proteiny, které mají zabránit dalšímu šíření. Uvolňování obranné látky má za následek podráždění pokožky a další alergické reakce, jako je potíž s dýcháním.

Níže naleznete 4 nejčastější potraviny, které způsobují alergickou reakci a kožní problémy.

Kožní problémy kvůli alergii na potraviny

Existují různé druhy potraviny, které způsobují kožní problémy. Za normálních okolností se příznaky projeví okamžitě. Někdy je však zapotřebí pár hodin, než se ukážou problémy.

Mezi první příznaky patří mravenčení v ústech, otok jazyka a hrdla, zvracení, žaludeční křeče nebo ztížení dýchání. Všechny tyto příznaky vás mohou ohrozit na životě.

Nyní si pojďme povědět pár informací o potravinách, které způsobují alergii.

Mléčné výrobky

Mléčné výroby jsou důležité pro naše tělo, protože jsou plné výživných látek. Existuje také mnoho důkazů, že mléčné výrobky způsobují alergickou reakci našemu tělu.

Lidé, kteří se rozhodli eliminovat mléčné výrobky ze svého jídelníčku, po čase přiznaly, že jejich problémy s pokožkou zmizely.

Pokud pociťujete nevolnost při konzumaci mléčného výrobku, zkuste jej pro příště vynechat. Laktóza může být spouštěčem vaší alergické reakce.

Lepek

Lepek je v posledních letech velmi častým spouštěčem řady zdravotních problémů. Alergie na lepek se nemusí projevit ihned. Trvá několik let, než se alergie na lepek naplno projeví.

Lepek je velmi těžký pro trávení a alergická reakce je projevem zánětu těla. To vede k výskytu akné. Když tělo nedostatečně tráví lepek, uvolní inzulín, což vede k dalším kožním problémům.

Trpíte-li kožními problémy, vyhněte se potravinám, které obsahují lepek. Vašemu tělu se uleví a zdravotní problémy zmizí.

Cukr

Potraviny, které obsahují cukr ve své struktuře mohou způsobit řadu kožních problémů. Při konzumaci sušenek, koláčů a čokolády se zvyšuje hladina cukru v krvi. Aby bylo možné regulovat hladinu cukru v krvi, vaše tělo vytváří inzulín, který způsobuje akné.

Tyto potraviny mají vysoký glykemický index. Pro regulaci cukru a zamezení vytváření inzulínu je nutné konzumovat potraviny s nízkým glykemickým indexem. Díky tomuto postupu zamezíte alergickým reakcím těla a snížíte výskyt akné a dalších problémů s pletí.

Pro lepší efekt konzumujte jablka, fazole, pomeranče a bílý jogurt, které zamezují výskytu akné.

Alkohol

Všichni máme rádi alkohol. Příliš mnoho alkoholu však škodí tělu a může mít negativní vliv na naši kůži a celkový organismus. Alkohol obsahuje cukry, což vede k tvorbě akné a mastné pleti.

Alkohol oslabuje imunitní systém, což vede k zvýšenému riziku výskytu houbových a bakteriálních infekcí. Obranný mechanismus těla spotřebovává rychleji živiny a snižuje antioxidanty v těle.

Konzumujte alkoholické nápoje jen příležitostně a v omezeném množství. Na jednu panák alkoholu patří jedna sklenice čisté vody. Snížíte tak dehydrataci organismu, nebudete mít tak silnou kocovinu a navíc se vyhnete alergické reakci těla.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button