Jídlo a stravování

Polévka, která posílí váš organismus

Pravděpodobně jste již někdy okusili tuto polévku. Obzvláště když jste byli malí, vám ji vaše babička vařila. Poctivý vývar, který má tajnou přísadu z telecích a kuřecích kostí, je velmi silným životabudičem a dokáže ochránit organismus před řadou nemocí. Recept na pořádný vývar je přitom velmi jednoduchý.

Jak na domácí vývar

polévkaRecept je velice snadný. Stačí dát kosti do hrnce s vodou a nechat vařit. Po dvaceti minutách přidáme mrkev, celer, pastinák, cibuli a případně další zeleninu, kterou máte rádi. Po 15 minutách můžete přidat těstoviny a koření, nebo nechat polévku tak, jak je. Jedna mísa tohoto zázračného vývaru vás ochrání před řadou nemocí. Posílený imunitní systém oceníte především v zimě, kdy vaše tělo bude dostatečně chráněno proti všem infekcím a nemocím, které na vás mohou číhat.

Jaký přínos má vývar pro tělo

Tato polévka zvyšuje denní dávku minerální látek. Obsahuje všechny potřebné živiny, které tělo potřebuje pro správný chod. Vaše tělo získá dostatek vápníku, fosforu, hořčíku a draslíku. Pokud trpíte syndromem dráždivého tračníku, je tato polévka ideální pro vaše problémy.

Želatina z kostí navíc chrání trávicí trakt, který pomáhá ke správnému trávení. Kromě toho je bohatá na aminokyseliny, které jsou také důležité pro zdravý žaludek a zažívací ústrojí. Dále je užitečná pro kůži, vlasy a nehty.

Jestliže často trpíte na záněty, je domácí vývar ideální pro léčení. Látky glukosamin a chondroitin sulfát snižuje záněty v těle a pomáhá zmírňovat důsledky artritidy a bolesti kloubů.

Kromě výše uvedených látek, vaše tělo také získá protein, který je důležitý pro růst svalů a zachování jejich kvality.

Určitě vyzkoušejte tuto polévku během studených a deštivých podzimních dnů. Vaše tělo bude plné vitamínů a nebude náchylné na různé nemoci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button