Péče o těloPřírodní léčba

Tento nápoj dokáže odstranit hleny, toxiny a zánět plic

Snad každý měl již někdy v životě problémy s dýcháním. Ať už to bylo v době nachlazení, alergické reakce, ucpaného nosu nebo při problémech s astmatem. Většina lidí v takových problémech sáhne po lécích, které zajisté pomáhají. Nicméně jejich nevýhodou je, že obsahují mnoho chemických látek, které mohou vést k vážným nežádoucím účinkům. Jestliže máte možnost, sáhněte raději po přírodním čistícím nápoji, který pomůže vašim plicím.

A co víc, je také velmi užitečný pro všechny problémy s dýcháním. Sirupy mohou pomoci, ovšem někdy jen krátkodobě. A co víc, mohou se objevovat také další nežádoucí účinky, jako například:

  • Ospalost
  • Nevolnost
  • Problémy sdýcháním
  • Svědění
  • Otoky
  • Zvracení
  • Vyrážky
  • Závratě

V případě chronických respiračních onemocnění pacienti dostávají recepty na kortikosteroidy. Ty mohou pomoci v mnoha případech, například při astmatu nebo bronchitidě. Studie prokazují, že kortikosteroidy snižují imunitní systém a naopak zvyšují riziko infekcí a plísní. Naštěstí je k dispozici přírodní čaj, který může pomoci problémy léčit a zároveň nijak neohrozí a nepoškodí vaše zdraví.

Pomoc v přírodě

Lidé už po staletí využívají diviznu jako velmi účinný prostředek při respiračních onemocněních, jako například při nachlazení, zúžení dýchacích cest a podobně. Běžně jej lidé mohou brát jako plevel, který roste ve všech částech světa. Má však pro lidské tělo a hlavně zdraví silné přínosy.

Pomůže vám odstranit hleny z plic, snižuje ucpání a další a další příznaky. Kromě toho v případě virové bakteriální infekce také umí urychlit proces hojení, protože bakterie a viry se dostávají do hlenu. Z těla se tak odstraňují spolu s hlenem. Má výrazně zvláčňující vlastnosti, umí uklidnit krk a zmírňuje bolesti, které se objevují v důsledku častého kašle.

Divizna jako lék

Je vynikající v různých respiračních stavech, včetně těch chronických jako například astma nebo bronchitida. V problémech s dýcháním pomůže tento čaj. Teplé čaje totiž umí mnohem lépe uvolňovat hleny, než studené nápoje. Tento čaj je možno připravit jednoduše. Jak na to?

Ingredience:

  • 2 čajové lžičky divizny
  • 1 a ½ šálku vody
  • 1 až 2 čajové lžičky surového organického medu (volitelné)
  • 1 čajová lžička sušené máty

Postup:

Nechte vařit vodu a s pomocí sítka dejte do vody lístky divizny. Přidejte mátu. Nechte čaj louhovat asi tak patnáct minut a poté přidejte med, aby získal lepší chuť. Tento čaj je příznivý pro všechny druhy respiračních problémů a nachlazení, umí zmírnit bolesti způsobené chronickými respiračními problémy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button