Přírodní léčba

Přírodní léčba ledvinových kamenů

Ledvinové kameny postihují přibližně 10 % světové populace a zejména muže ve věku mezi třicátým a čtyřicátým rokem. Je to bolestivé a často opakující se onemocnění, které může trvat až po dobu jednoho týdne. Kameny se tvoří, když se navrší v moči vysoké hladiny vápníku, sodíku, kyseliny močové, nebo jiné krystaly formující substance, které tělo nemůže již pořádně eliminovat. Tyto substance se sdružují a chemicky se slučují k sobě navzájem a vytváří kamenu uvnitř orgánu. Některé ledvinové kameny jsou velmi malé a mohou vyjít ven z těla přes moč s minimálními nebo vůbec žádnými symptomy. Jiné však mohou vyrůst do poměrně velkých rozměrů a mohou se nakonec usadit v otvoru močové trubice, která spojuje ledviny a močový měchýř. Pokud to dojde takhle daleko, způsobí kameny bolesti, častou potřebu močit, nevolnost, zvracení, a mimo jiné nadměrné pocení.

Pokud patříme mezi těch nešťastných deset procent, kdo zažili ledvinové kameny, nebo pokud některý váš člen rodiny prošel touto obtíží již v minulosti (ledvinové kameny jsou dědičné), pravděpodobně se budete chtít dozvědět, jaká je přírodní léčba a jak jim předcházet, ulevit od nepohodlí, a jak je rozbít, než vytvoří mnohem závažnější problém.

  1. Hydratace, hydratace, hydratace

Vždy není na škodu pít hodně vody (použijte kalkulačku na vypočítání vašeho ideálního denního příjmu tekutin). Nicméně pokud máte ledvinové kameny nebo jste na ně náchylní, je zcela nezbytné udržet adekvátní množství tekutin proudících skrze váš systém, abyste vyplavili minerály a jiné substance, které kameny způsobují. Pokud nemáte čas (nebo trpělivost), abyste vyměřili a hlídali váš denní příjem vody, jednoduše si zapamatujte toto generické pravidlo: Čím tmavší je vaše moč, tím více vody potřebujete. Pokud je vaše moč průhledná nebo k tomu má blízko, je to znamení, že pijete dostatek vody.

  1. Jablečný ocet

Ne nadarmo patří ocet mezi top deset přírodních ingrediencí. Jablečný ocet je efektivní lék na celý dlouhý seznam obtíží, včetně právě ledvinových kamenů. Nejen, že jablečný ocet rozbije a vyplaví kameny, ale běžná konzumace dvou polévkových lžic denně může pomoci předejít budoucímu výskytu. Vyzkoušejte vypít tonikum z jablečného octa jako první věc každé ráno, znovu okolo poledne, a potřetí v noci, abyste sklidili plody zdravotních benefitů, tohoto neuvěřitelného přírodního léku, a zároveň abyste se zbavili močových kamenů. Jednoduše smíchejte 2 polévkové lžíce organického jablečného octa se zcela přírodním sladidlem jako je med, nebo stévie, a přidejte vodu.

  1. Citrónová šťáva a olivový olej

Tato metoda není pravděpodobně vhodná pro lidi s velkými kameny, přesto však může být užitečná pro lidi s malými kameny, kteří když vyzkouší směs z citrónové šťávy a olivového oleje dosáhnou rozbití a vyplavení kamenů. Smíchejte ¼ hrnku jak citrónové šťávy, tak olivového oleje, vypijte a následně vypijte alespoň 250 mililitrů vody. Jen se ujistěte, že používáte kvalitní ingredience, abyste si náhodou nepřivodili ještě něco horšího.

  1. Šťáva s granátových jablek

Studie z roku 2008 zjistila, že šťáva z granátového jablka předchází formaci určitých typů ledvinových kamenů. Pokud si myslíte, že jste vystavení riziku ledvinových kamenů, užijte si porci nebo dvě pomerančové šťávy denně. Nejen, že vám vaše ledviny poděkují, ale granátová jablka jsou plná antioxidantů, které chrání tělo od škodlivých volných radikálů.

  1. Čaj z kopřivy

Přestože je kopřiva nejčastěji užívána na podporu kloubů a na úlevu od symptomů sezónních alergií, je také silným diuretikem s antibakteriálními účinky. Vypití dvou až tří hrnků čaje z kopřivy denně bude fungovat jako zázrak na vyplavení minerálů a toxinů z ledvin, zabrání růstu již existujících kamenů, a předejde tvorbě nových. Navíc bude zároveň pomáhat předejít infekcím močových cest, které jsou dalším důvodem vzniku ledvinových kamenů.

  1. Červené (kidney) fazole

Červené fazole se v angličtině nazývají „ledvinové“ (kidney) fazole, kvůli jejich podobnému tvaru. Poměrně ironicky jsou i skvělé na očistu od ledvinových kamenů. Červené fazole jsou bohaté na vlákninu, a jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, vitamínů B, a minerálů, které podporují močové cesty a zdraví ledvin. Abyste dostali co nejlepší účinky z vašich fazolí, povařte je ve vodě (vyhněte se masu, bujónu, soli, atd) dokud nebudou dostatečně mekké na konzumaci. Sceďte tekutinu, nechte vychladnout, a znovu sceďte. Můžete vypít vzniklý fazolový vývar pro podporu rozpouštění a vyplavení kamenů, a poté můžete sníst samotné lahodné fazole pro posílení obecného zdraví ledvin.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button