Péče o těloPřírodní léčba

S listy guavy můžete zastavit padání vlasů a podpořit jejich růst

Guava má sama o sobě velmi vysoký obsah vitamínů C a A. Ve skutečnosti obsahuje až čtyřikrát více vitamínu C než pomeranč. Mezi další látky, které v ní najdeme, patří například vitamíny B2, K, E, vláknina, měď, vápník, kyselina listová, draslík, fosfor a mnohé další.

Kromě plodů však jsou velmi dobré také listy guave, které jsou skvělé pro pleť, potlačují chuť k jídlu, umí zlepšit stav průdušek a kašle, snižují hladinu cukru v krvi, pomáhají na nevolnosti, mírní infekce, brání předčasnému stárnutí kůže. Listy guave mají však mnoho dalších a dalších účinků. V tomto článku se zaměříme na jejich účinek na vlasy.

Brání vypadávání vlasů

Listy guave mohou pomoci zabránit vypadávání vlasů a prokázalo se, že jsou účinné pro zvýšení počtu krevních destiček u pacientů, kteří trpí horečkou dengue. Odborníci tvrdí, že tyto listy mohou pomoci vyhnout se či úplně překonat vypadávání vlasů. A co je k tomu potřeba?

Stačí jen, když je budete využívat ke každodenní péči o své vlasy. A proč jsou listy guave tak dobré a prospěšné pro vaše vlasy? Listy guave jsou bohaté na vitamín B, tedy na nejdůležitější vitamín pro vaše vlasy. Tento vitamín udržuje lidské vlasy zdravé, pevné a krásné. Představíme si recept na vypadávání vlasů.

Ingredience:

  • Hrst listů guave
  • 1 litr vody

Postup:

Do hrnce přidejte hrst listů guave a litr vody. Přiveďte k varu a vařte po dobu dvaceti minut. Poté nechejte směs vychladnout na pokojovou teplotu. Odvar z listů můžete využít jako tonikum, stačí jej dát na pokožku hlavy a ke kořínkům vlasů. Můžete také masírovat pokožku hlavy s tímto tonikem. Dobré je nechat jej působit a to klidně několik hodin.

Toto tonikum, a hlavně jeho denní používání, pomáhá regulovat vypadávání vlasů. Při použití vždy masírujte pokožku hlavy. Listy posilují kořeny vlasů a vlasové folikuly. Díky tomu také podporují růst vlasů. Jde o zcela přírodní tonikum, které si můžete vyrobit během krátké doby doma.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button