Péče o těloPřírodní léčba

Jak používat kokosový olej, aby vám odstranil lupy z vlasů a zastavil jejich vypadávání

Kokosový olej je známý přírodní lék, který nabízí četné zdravotní výhody. Je hojně užíván v kosmetických přípravcích, ale může také prospět vašemu zdraví. Dnes si ukážeme, jak používat kokosový olej, aby vám pomohl zbavit se lupů, zastavil vypadávání vlasů a posílil jejich kořínky.

Užíván po celá staletí

Kokosový olej se užívá celá staletí jako přípravek na krásu. Bylo vyvinuto spousty přípravků, které pomáhají s kosmetickými problémy, jako jsou šedivé vlasy nebo vypadávání vlasů. Kokosový olej může být použit také jako lék, jenž posílí vaši imunitu. Dnes se však podíváme, s čím vám může pomoci ohledně vlasů. Především je může hydratovat a starat se o pokožku hlavy. Také urychluje růst vlasů.

Jednou z největších výhod kokosového oleje je jeho obsah zdravého tuku. Zdravé tuky mohou zlepšit pokožku vlasů a mají antimykotické a antibakteriální vlastnosti, které mohou zmírnit mnoho problémů. Kokosový olej je skvělý lék na vypadávání vlasů a zároveň podporuje pigmentaci vlasů. Zde je návod, jak si připravit a používat kokosový olej.

Kokosový zábal na vlasy

Na přípravu budete potřebovat:

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce šalvěje

Obě složky dejte dohromady a smíchejte, aby vznikla homogenní směs. Výslednou směs zahřejte, aby se hezky propojila. Poté nechte kokosový olej vychladnout.

Naneste trochu oleje na vlasy před spaním, ale nezapomeňte si vzít sprchovací čepici, abyste si nezašpinili povlečení. Nechte olej pracovat celou noc a poté si umyjte vlasy. Tento postup opakujte jednou týdně pro dosažení co nejlepších výsledků.

Také můžete několik kapek oleje vetřít do vlasů těsně před jejich opláchnutí. Díky tomu budou vaše vlasy zářit a budou krásně hladké. Používejte však olej pouze na konečky vlasů, aby nebyly příliš mastné.

Kromě zlepšení kvality vašich vlasů kokosový olej eliminuje lupy. Stačí vmasírovat do pokožky a nechat odpočinout 30 minut před opláchnutím studenou vodou. Opakujte pokaždé před umytím vlasů, než se zbavíte lupů.

Užívejte tento přírodní zázrak pravidelně a užívejte si všech výhod, které vám dodává.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button