Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Řekněte sbohem vysokému krevnímu tlaku, cholesterolu a triglyceridům

Takzvaná americká strava je bohatá na nezdravé potraviny, které obsahují špatné tuky, sůl a cukr. Ke snídani vejce se slaninou a kafe, na svačinu nezdravý a sladký donut, k obědu nějaké to smažené kuře a hranolky z rychlého občerstvení, načež zapijete colou, na svačinu cupcake nebo muffin a večeře v podání pořádného burgeru. Až nápadně vám výše uvedená jídla připomínají váš jídelníček?

Problém jménem nezdravá strava

Pak je nutno s tím něco udělat a to velmi rychle! Nezdravá strava je bohatá na špatné tuky, cukry, soli, a to pro lidské tělo není vůbec dobré. To vše může přispívat nejen k přibírání na váze, ale také k různým vážným zdravotním problémům. Například se mohou objevovat srdeční choroby, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak a podobně.

Ve skutečnosti jsou srdeční choroby, které jsou způsobeny většinou špatnou stravou, hlavní příčinou úmrtí mužů a žen v Americe. Prevence je proto velmi důležitou součástí každodenního života. Do prevence patří udržování zdravé hmotnosti, pravidelné cvičení, kontrola vysokého krevního tlaku, snižování hladiny cholesterolu a eliminace kouření.

Riziko srdečních onemocnění tak můžete zvrátit s pomocí zdravé stravy, udržování hmotnosti a pravidelného cvičení. Navíc pokud potřebujete ještě své zdraví posílit, můžete vyzkoušet přírodní recept. Ten pomáhá velmi dobře snížit cholesterol a triglyceridy. Jak jej připravit?

Ingredience:

  • 1 stroužek nastrouhaného česneku
  • Šťáva z půlky citronu
  • ½ čajové lžičky strouhaného organického zázvoru
  • 1 polévková lžíce jablečného organického octa
  • 1 polévková lžíce organického surového medu

Postup:

Vezměte všechny výše uvedené přísady, dejte je do mixéru. Zapněte na nízkou rychlost a pečlivě promíchejte až do doby, dokud není vše v hladké podobě. Poté směs přelijte do nádoby a umístěte do chladu.

Jak konzumovat?

Tuto směs můžete konzumovat v malém množství během celého dne, vždy před každým jídlem. Pokud vám úplně směs nechutná a neumíte jí pravidelně konzumovat, můžete si směs rozmíchat ve sklenici vody předtím, než ji vypijete.

Co umí každá složka?

Syrový česnek – umí snižovat hladiny triglyceridů, hladiny cholesterolu a cukru v krvi. Ukázaly to studie na zvířatech. Česnek má řadu přínosů pro lidské zdraví, může také například pomoci zabránit nebo zvrátit aterosklerózu.

Zázvor – významně snižuje hladinu triglyceridů a cholesterolu u pacientů, jež trpí diabetem, nefrotickým syndromem, hypotyreózou a alkoholismem.

Jablečný ocet – funguje skvěle na řadu problémů, například umí pomáhat s hubnutím. Kromě toho zlepšuje a posiluje kontrolu hladiny cukru v krvi, snižuje hladiny inzulínu, snižuje také vysokou hladinu triglyceridů a cholesterolu u pacientů, kteří trpí cukrovkou druhého typu.

Med – má jemný účinek, umí ochránit krevní cévy před tvorbou cholesterolu. Má také velmi příjemnou chuť.

Snížíte-li hladiny cholesterolu a triglyceridů v těle, snižujete také riziko vzniku srdečních chorob. Stačí konzumovat tento lék, zdravě se stravovat, pravidelně cvičit a žít zdravě. Je důležité také snížit příjem vysoce zpracovaných potravin a do své stravy začlenit větší množství dobrých tuků do stravy a každodenní cvičení.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button