OstatníPéče o těloZdravé tipy

Chraňte své nohy: Ženě je 57 let a má úžasné nohy!

Popraskané paty jsou velmi častým problémem, který trápí mnoho lidí. Popraskané paty mohou být v určitých chvílích kosmetickým problémem, ovšem někdy se může stát, že jde o problém vážný a vyžadující lékařskou pomoc a péči. Prevence je skvělým pomocníkem a díky ní předejdete lékařskému ošetření. Předcházíte tak vzniku trhlin, které když se neléčí, mohou způsobovat krvácení a bolest.

Příčiny popraskaných pat:

  • Suchý vzduch
  • Dlouhé stání na tvrdých podlahách
  • Špatný druh obuvi
  • Zhoršené stravovací návyky
  • Stárnutí

Také přemýšlíte nad tím, jak chránit své nohy a dopřávat jim péči, kterou si zaslouží? Můžete si samozřejmě zakoupit řadu prostředků, které najdete v lékárnách či chodit pravidelně na pedikúru, ovšem to vše stojí nemalé peníze. Místo toho sáhněte po domácích prostředcích, které můžete na popraskané paty vyzkoušet.  Žena má 57 let a její nohy vypadají velmi dobře a mladě. Jejím tajemstvím je domácí lék, jehož recept známe!

Aspirin a alkohol

Ingredience:

  • 10 tablet aspirinu (300mg)
  • 250 ml 70% lékařského alkoholu nebo 250ml brandy

nohy

Postup:

Ze všeho nejdříve vezměte deset tablet aspirinu a rozdrťte je. Poté tento prášek rozmíchejte s 250 ml brandy (nebo 70% lékařským alkoholem), dejte do sklenice a nechte jeden až dva dny odležet. Každý večer protřepejte. Po dvou dnech vezměte kus gázy či látky, namočte jej do této směsi a přiložte na paty. Poté nohy zabalte do nylonové tašky a dejte do podložky. Nechte působit přes noc. V dopoledních hodinách si nohy omyjte teplou vodou, otřete a aplikujte nějaký výživný krém nebo glycerin.

Kdy se dostaví výsledky?

Po pouhých deseti aplikacích budete naprosto ohromeni výsledky, které tento domácí lék způsobuje. Vaše nohy a paty budou mnohem krásnější. Pokožka nebude drsná, ve výsledku je krásně vyživená a hladká.

Vazelína s citronovou šťávou

Ingredience:

  • Horká voda
  • 1 čajová lžička vazelíny
  • 4 až 5 kapek citronové šťávy

Postup:

Namočte si nohy do teplé vody a vydržte v ní 15 až 20 minut. Poté nohy opláchněte a osušte. Smíchejte jednu čajovou lžičku vazelíny s citronovou šťávou. Tato směs působí na vaše nohy, na popraskané paty a další části chodidla.

Aplikujte tuto směs na nohy a ty poté zabalte do vlněných ponožek. Nechejte přes noc působit. Ráno nohy umyjte. Vlněné ponožky udržují teplo z těla a zvyšují tak efektivitu celého přírodního léku.

Představili jsme vám dva přírodní léky, které můžete využívat a vaše paty nebudou popraskané, bolestivé a krvácivé. Vyzkoušejte je i vy, jsou to jednoduché a velmi účinné metody!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button