DetoxikaceZdravé tipy

Detox – jak účinně vyčistit plíce od dehtu a nikotinu

Když se kuřáci rozhodnou přestat kouřit obvykle se u nich v různě silných formách objevuje chuť na cigaretu. Takzvaný absťák může být u každého jiný, někdo jej může prožívat velmi intenzivně, myslí jen a jen na cigaretu, jiný zase o abstinenčních příznacích pomalu neví. Ať už je to jakkoliv, kuřáci by si měli být vědomi toho, že jejich plíce cigarety velmi poznamenaly. Jsou plné nikotinu a dehtu.

Přírodní čištění

V dnešním článku se zaměříme na přírodní a jednoduché odstranění dehtu a nikotinu z plic. Ze všeho nejdřív je dobré přestat kouřit, ale pokud kouříte, můžete tento recept také využít a vyčistit své plíce. Tabákový kouř plicím a obecně lidskému zdraví nijak neprospívá. Účinky tohoto receptu jsou velmi dobré, stačí použít jednoduché čtyři přísady a vaše plíce budou čisté, bez škodlivých látek.

Co budete potřebovat?

  • 1 kousek kořene zázvoru
  • 2 čajové lžičky kurkumy
  • 400g hnědého cukru nebo organického medu
  • 400g cibule
  • 4 šálky vody

Jak postupovat:

Vezměte vodu, přelijte ji do hrnce a dejte vařit s cukrem. Používáte-li med, pak jej přidejte až na konci. Mezitím nakrájejte cibuli, oloupejte a rozetřete kořen zázvoru. Obě složky přidejte do hrnce a nechejte znovu vařit. Jakmile směs vaří, přidejte dvě čajové lžičky kurkumy a snižte plamen.

Celou směs vařte, sníží se asi na polovinu. Následně přelijte do nádobky, kde směs nechejte úplně vychladnout. Nádobku se směsí uchovávejte v lednici a konzumujte dvakrát denně. Ráno, než budete cokoliv jíst či pít a večer, před spaním. Vždy konzumujte dvě polévkové lžíce.

Co umí každá složka v receptu?

Zázvor – je využíván jako přírodní lék po tisíce let. Má mnoho přínosů pro lidské zdraví, pomáhá působit preventivně proti hromadění hlenu v plicích.

Kurkuma – má antibakteriální, antivirový a antiseptický účinek, čistí krev a zabraňuje zánětu.

Cibule – je velmi dobrá při prevenci problémů s dýcháním. Podobně jako česnek má i cibule silné protirakovinné vlastnosti.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button