DetoxikaceJídlo a stravováníPřírodní léčbaZdravé tipy

7 úžasných přínosů okurkové vody a jak si jí během 5 minut vyrobit

Voda z okurky nemusí vypadat jako jistý způsob, jak zlepšit vaše zdraví, ale přináší řadu překvapivých přínosů a je velmi snadné si ji připravit.

Co je to okurková voda?

Jednoduše, okurková voda je voda, která vznikne namáčením plátků okurky do džbánu s vodou. Zatímco to může znít příliš jednoduché, mnoho účinných složek okurky se do vody uvolní, což zvyšuje váš celkový příjem živin. Pitná voda je důležitou součástí každé zdravé výživy, takže mírné vyladění receptury pro zlepšení zdraví je moudré rozhodnutí.

Okurky se skládají převážně z vody, což je důvod, proč je tento typ vody tak oblíbený u detoxickačních očist. Tento nápoj má zemitou, osvěžující chuť okurky, stejně jako mnoho dalších živin a aktivních složek. Pitná voda s okurkou zvýší hladinu vitaminu C, stejně jako beta-karoten, mangan, molybden a různé další antioxidanty, včetně cucurbitacinu. Okurky také obsahují oxid křemičitý, který má řadu pozitivních účinků na tělo. A co je nejdůležitější, je to však lahodná a jedinečná změna v pití vody, ke ketré se budete stále vracet.

Výhody okurkové vody

Některé z mnoha výhod okurkové vody zahrnují péči o pleť, ztrátu hmotnosti, chronické onemocnění, kardiovaskulární zdraví a hustotu kostí.

1. Péče o kůži

Existuje řada antioxidantů a antioxidačních vitamínů nalezených v okurkách, které mohou pomoci se zdravím kůže, protože antioxidanty jsou schopné neutralizovat volné radikály, což snižuje oxidační stres, ten může vést k vráskám, stařeckým skvrnám, a uvolnit kůži při stárnutí.

2. Ztráta váhy

Okurková voda je velmi dobrá při hubnutí. Voda je přirozeně dobrá v tom, že zahání pocit hladu. Když přidáte okurkovou vodu do větší části vaší stravy, zabráníte přejídání a zbytečným mlsáním mezi jídly.

3. Problémy se srdcem

Pitná voda z okurky je vynikajícím způsobem, jak zvýšit hladinu draslíku, což je životně důležitý elektrolyt pro celkové zdraví. Draslík také působí jako vazodilatátor, který snižuje krevní tlak a snižuje napětí na kardiovaskulární systém, čímž snižuje riziko aterosklerózy, srdečních záchvatů, mozkových příhod a koronárních onemocnění srdce.

4. Hustota kostí

Přestože ve vodě okurky není mnoho minerálů, obsahuje mezi jinými stopové prvky jako oxid křemičitý a mangan. To může přispět k posílení kostí a snížení rizika osteoporózy, když jste starší.

5. Rakovina

Okurky obsahují jedinečnou směs zvanou cucurbitacin, která působí jako silný antioxidant v těle. V minulých letech byla tato sloučenina předmětem velkého výzkumu a bylo zjištěno, že pití okurkové vody může snížit riziko rakoviny prostaty.

6. Detoxikační

Pití vody s okurkou znamená pití velkého množství vody, což může pomoci vyplavit z těla bakterie a zvýšit močení. To znamená, že toxiny ve vašem těle budou odstraněny rychleji, což sníží napětí vašeho metabolického systému.

7. Svalová síla

Jednou z jedinečných složek okurky je křemík, což je minerál, o kterém se málokdy diskutuje ve vztahu k lidskému zdraví. Je to však důležitá součást pojivové tkáně v těle, a proto může pomoci růstu svalů.

Jak si vyrobit okurkovou vodu?

Vytvoření vlastní vody z domácích okurek je preferovanou metodou pro pití tohoto nápoje, protože je levná a velmi snadná k přípravě.

Krok 1 – Očistěte a nakrájejte okurku (pár plátků na sklenici nebo celou okurku na džbán).

Krok 2 – Naplňte džbán / sklenici studenou vodou a přidejte okurky.

Krok 3 – Přidejte led, abyste udrželi okurky ponořený a zajistěte, aby se živiny uvolňovaly do vody.

Krok 4 – Nechte nápoj luhovat nejméně 10-15 minut před pitím.

Krok 5 – znovu použijte stejné okurky s dodatečnou vodou

po 24 hodinách vyhoďte okurky a nahraďte čerstvými

Můžete dochutit citrónem a mátou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button