Přírodní léčba

Esenciální oleje, které vám pomohou vyrovnat hormonální hladinu

Hormonální nerovnováha je častá u mužů i žen. Většinou je snadné ji poznat. Příznaky jako únava, kolísání nálady, obezita, problémy plodnosti, deprese a nespavost jsou nejčastějšími projevy. Pokud se včas neléčí, může tato nerovnováha vyvolat vývoj diabetu a rakoviny. Máme pro vás pár rad na esenciální oleje, které vám pomohou vyrovnat hormonální hladinu. Jako bonus jsme si připravili i návody na to, jak je používat.

Levandule

Použijte tento éterický olej pro snížení křečí během menstruačního cyklu. Tento olej je také prospěšný u žen v průběhu jejich PMS, protože snižuje stres a zmírňuje nepohodlí.

Tymián

Má příznivý vliv na produkci progesteronu. Nedostatek tohoto hormonu způsobuje deprese, neplodnost a PCOS.

Bazalka

Nadledviny produkují kortizol, který vám pomůže vypořádat se s negativními emocemi. Bazalka zlepšuje odezvu vašeho těla na fyzický i psychický stres. Podle vědců mohou bazalkové extrakty zmírnit stres, vyčerpání, poruchy spánku a ztrátu paměti.

Šalvěj muškátová

Inhalace šalvěje podporuje správnou funkci nadledvin a hormonů štítné žlázy. Má významný vliv na snížení kortizolu a také antidepresivní účinek. Skvělá nálada zaručena.

Citrónová tráva

Nevhodné sekrece estrogenu a progestronu mohou vést k neplodnosti, PMS a bolestivému nepravidelnému menstruačnímu cyklu. Sloučeniny v citrónové trávě zlepšují funkci jater a dávají do rovnováhy hormony.

Santal

Esenciální olej ze santalu vyrovnává hladinu testosteronu a upravuje hormony v těle. Tento olej je úžasné afrodiziakum a mnoho lidí jej používá k léčbě problému s libidem.

Myrta

Více jak 20 milionů Američanů mají problémy se štítnou žlázou. Z toho 60 % si svůj stav neuvědomuje. Tato žláza se účastní každého procesu v těle, včetně metabolických procesů a změn tělesné teploty. Myrta zlepšuje funkci štítné žlázy a reguluje funkci vaječníků.

Nejlepší způsob, jak zacházet s hormonální nerovnováhou:

  • Použijte kokosový olej a nosné oleje. Natřete směs na postiženou oblast kůže
  • Přidejte 2 kapky šalvěje a levandulového oleje pro svoji aromaterapii. Buďte pravidelní
  • Přidejte 2 kapky levandule a 3 kapky šalvěje do své koupele pro zmírněné příznaků z PMS

zdroj 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button