Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak léčit vypadávání vlasů? Vyzkoušejte náš recept!

Ztráta vlasů je velmi často stresující záležitostí. Pro mnoho lidí jsou vlasy důležitou součástí, jestliže je začnete postupně ztrácet, vaše sebevědomí tím začíná výrazně klesat. Tímto problémem trpí jak muži, tak i ženy. Pokud se tak stane, rychle kupujete různé šampony, séra, tinktury a léčebné procesy, které vám mají zajistit krásné, pevné a zdravé vlasy, které nepadají. Jenže ne vždycky tomu tak je.

Domácí lék

Existují však přírodní léky, které můžete vyzkoušet. Jsou bez chemických látek, pomáhají stimulovat pokožku a zabránit tak padání vlasů. My vám přinášíme skvělý domácí lék, který je směsí olivového oleje, skořice a medu. Tato kombinace podporuje růst vlasů, pomáhá pokožce ve stimulaci.

Aplikuje se jako maska a skořice, kterou ve směsi najdete, pomáhá lepší cirkulaci kůže, zlepšuje tok krve, což pomáhá živinám dostat se do vlasových folikulů. Volný tok živin pomáhá stimulovat růstový cyklus vlasů, stimuluje a podporuje růst vlasů.

Skořice – využívala se k léčbě infekcí, protože obsahuje těkavé oleje jako eugenol a kyselinu skořicovou. Ty mají antioxidační, antimykotické a antivirové vlastnosti. Pomáhá v růstu vlasů tím, že vyhubí plísňové infekce na pokožce. Tyto infekce potlačují přísun živin do vlasových folikul. Většina lidí je tolerantní ke skořici, k její konzumaci i k použití na pokožku. V některých případech se však může objevit podráždění pokožky. Doporučujeme vyzkoušet tuto směs na ruce a uvidíte, jak směs reaguje.

Olivový olej – podporuje růst vlasů, čímž brání vypadávání vlasů – brání totiž tvorbě hormonu DTH (dihydrotestosteronu). Tento hormon způsobuje úbytek vlasového folikulu a způsobuje vypadávání vlasů. Použití olivového oleje na vlasovou pokožku vám může pomoci zabránit vypadávání vlasů. Také pomáhá bojovat proti bakteriím a houbám, které způsobují poškození vlasů a vypadávání vlasů. Tím se také podpoří růst vlasů.

Med – má silné antioxidační vlastnosti. Kromě toho má antimikrobiální a antifungální vlastnosti, podobně jako přírodní vosk, což je skvělé pro úpravu vlasů a také pro zastavení vypadávání vlasů.

Tento přírodní lék pomáhá vyživovat vlasy, je z čistě přírodních produktů. Pro výrobu této směsi budete potřebovat:

  • ½ šálku za studena lisovaného olivového oleje
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 čajová lžička medu

Postup:

Do malého hrnečku dejte půl šálku studeného olivového oleje a dejte a sporák. Zahřejte na vlažnou teplotu a poté odstraňte ze sporáku, nalijte do misky. Do této misky přidejte skořici a med. Vše pečlivě promíchejte lžící. Tuto směs vezměte a vmasírujte do pokožky vlasů, nechejte působit patnáct až dvacet minut. Následně umyjte vlasy jemným šamponem a hydratačním kondicionérem.

Podpora růstu vlasů

Budete-li tuto směs aplikovat denně, podpoříte růst vlasů a zabráníte také padání a ztrátě vlasů. Během několika dní se vlasové folikuly výrazně posilují, vlasy nepadají. Je nutné, abyste zajistili vlasovým folikulům dostatek vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné k zastavení padání vlasů.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button