Péče o těloPřírodní léčba

Lepší než jakýkoliv lék, přesto to málokdo používá

Podráždění kůže je velmi časté v letních měsících. Ať už se jedná o popraskanou kůži nebo svědění, nic z toho není příjemné. Naštěstí existují zcela přírodní prostředky, které vám pomohou udržet tyto nepříjemné zdravotní komplikace pod kontrolou a v čas zabrání vážnějším problémům. Jaké to jsou a proč jsou tak skvělé? To se dozvíte níže.

Úžasná aloe vera

Komerční pleťové krémy s aloe vera mohou mít vedlejší účinky. Nicméně opravdový gel z aloe vera umí dělat doslova zázraky. Jedná se o dar z přírody, který umí ochladit pokožku a zároveň ji léčit. Je dokonce vhodný i pro dětskou pleť.

Stará dobrá okurka

Díky protizánětlivým vlastnostem je okurka ideální na podrážděnou pokožku. Stačí jeden plátek okurky přiložené na postiženou oblast a máte po problémech. Během chvilky se vám zmírní bolest a přejde svědění.

Výkonný kokos

Kokosový olej je dobrý nejen k jídlu, ale také je znám pro skvělé léčebné účinky. Olej má blahodárný účinek na suchou a podrážděnou pokožku, jenž zklidňuje a zároveň uklidňuje podráždění a svědění.

Sladký med

Naneste trochu medu na zasaženou oblast a nechte působit po dobu 30 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou. Voilà, máte po problému.

Kurkuma

Toto koření má skvělé protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Smíchejte trochu prášku z kurkumy s vodou, až dostanete hustou pastu, kterou aplikujete na postiženou oblast. Nechte pár hodin působit a poté opláchněte.

Oves

Je skvělá na podrážděnou pokožku díky svým protizánětlivým vlastnostem. Vezměte si jeden šálek ovsa a rozemelte ho na prach. Sáček vložte do látkového pytlíčku a umístěte pod kohoutek u vany. Jakmile si dopřejete teplou koupel, voda odpaří z pytlíku blahodárné látky ovsa, které uzdraví vaši pokožku. Stačí relaxovat 20 minut a máte po problému.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button