Jídlo a stravování

8 zdravých receptů, které si uvaříte v hrnci

Uvařit se dá spousty skvělých jídel, které jsou navíc zdravá a chutná. Existují i taková jídla, která si můžete uvařit ve velmi krátkém čase a přitom nepřijít o živiny a chuť, jež mají. Náš nejnovější favorit je hrnec. Přinášíme vám 8 zdravých receptů, které si uvaříte během chvilku v hrnci.

Tlakový hrnec je skvělým pomocníkem do kuchyně

Pomocí tlakového hrnce připravíte celé kuře, dušené maso, polévku, rýži, fazole a dokonce i jogurt. To vše během pár minut. Kromě těchto úžasných možností také nabízí vaření v páře, ohřev a spousty dalších vychytávek.

Milujeme vaření zdravých jídel a obzvláště milujeme chutné a rychlé jídla, která jsou uvařena během pár minut. Máme pro vás tyto zdravé recepty, které jsou velmi chutné a oblíbené. Zkuste je a určitě se také stanou vašimi oblíbenými recepty.

Polévka minestrone

Tato jednoduchá a chutná polévka je perfektní během roku a může být vyrobena z jakýchkoliv aktuálních surovin. Nejčastěji se používá společně s bezlepkovými těstovinami, ale můžete použít cokoliv na co máte chuť.

Čočka, tortilla a mrkev

Masožravci i vegetariáni budou milovat tento recept na tortillu s čočkou. Vydatná a vynikající pochoutka plná proteinů je skutečnou lahůdkou. Vylepšit ji můžete pomocí čerstvých papriček jalapeňo, koriandrem či avokádem. Příprava je jednoduchá a uvařeno máte za pár minut.

Vepřové pitas se špetkou koření

Tento zdravý recept na řecký pokrm je bomba, jednoduchý a hodí se na jakékoliv roční období i denní dobu. Vepřové s pita chelebem, fetou, rajčaty, tzaziki, hlávkovým salátem, červenou cibulí, citronem si zamilujete.

Sladké brambory s kuřetem

Milujeme tento pokrm, protože je bohatý na proteiny. Připravte si kuře a naplňte ho čerstvou zeleninou a posypte křupavými kešu oříšky. Nejlepší k večeři. Kuře máte hotové na necelých 30 minut. Přejeme dobrou chuť.

Krémová květáková polévka

Tato bohatá a krémová polévka plná fenyklu a květáku je ideální recept pro paleo dietu, vegan a AIP (přátelská k autoimunitním onemocněním). Upřímně řečeno, tento recept je zdravý a úžasný. Nebudete věřit, jak moc si pochutnáte na něčem tak jednoduchém, jako je květáková polévka.

Pečené kuře

Jemné pečené kuře je úžasné. Zkuste jednoduchý recept na kuře se salátem. Jednoduše uvařte kuře v parním hrnci a přidejte sezonní zeleninu. Skvělý recept máte zajištěn.

Klobása s bramborem

Okořeňte klobásu a brambory přes noc. Nechte uležet. Přidejte rajčata a další chutnou zeleninu. Vše vložte do hrnce a nechte vařit. Užívejte si skvělou klobásku s vynikající zeleninou.

Sendvič s hovězím

Francouzský sendvič s hovězím a pikantním dipem si oblíbíte. Ideální recept na rodinné oslavy, grilování nebo oběd. Šťavnaté hovězí se uvaří v parním hrnci zhruba za hodinu. Potřebujete pouze pět minut na přípravu a tlakový hrnec se o vše postará sám.

Doufáme, že jsme vás těmito recepty inspirovali a budete mnohem častěji využívat tlakový hrnec. Vaření s ním je jednoduché a rychlé. Jídla jsou neuvěřitelně chutná a zdravá. Tak si užívejte skvělých chutí, které vám vaření nabízí.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button