Péče o těloPřírodní léčba

Kurkuma a med jsou dohromady silné přírodní antibiotikum

Kurkuma má silnou barvu a chuť, je skvělým kouskem pro asijskou kuchyni. Toto koření se již léta používá jako lék na léčbu nejrůznějších onemocnění. Je skvělým pomocníkem v asijské kuchyni. Když se kurkuma spojí s medem, vytvoří velmi silné kombo, které může být nápomocno v mnoha ohledech. Jde také o jedno skvělé přírodní antibiotikum.

Jak pomáhá kurkuma?

V posledních letech se provádí řada výzkumů, které sledují právě tyto přírodní pomocníky. Jsou srovnatelné s léky? Kde všude mohou pomoci? Jak jsou výkonné? Studie, které se prováděly s kurkumou, pak jsou zde skvělé výsledky. Kurkuma může pomoci léčit různé typy rakovinných buněk, v tom je velmi známá. Má také velké množství antioxidačních vlastností.

Obsahuje kurkumin, což je pigment, který tvoří žlutou barvu v kurkumě. Oxidace buněk způsobuje poškození DNA. Redukuje záněty a snižuje oxidační stres. Napomáhá odstraňovat toxiny, které se v těle objevují vlivem životního prostředí, vody, vzduchu a podobně. V tomto ohledu jsou játra velmi namáhána, takže se musí čistit. Stimuluje tvorbu žluči, zlepšuje funkci žlučníku a může také regenerovat jaterní buňky.

Kurkuma také pomáhá podporovat zdraví mozku, má silné protizánětlivé látky. Kurkuma se také studuje jako možná pomoci při léčbě Alzheimerovy choroby. Disponuje antibakteriálními vlastnostmi, které pomáhají zabíjet mnoho škodlivých bakterií a to bez vedlejších škodlivých účinků. Kurkumin proniká buněčnými membránami, takže pomáhá.

Jak pomáhá med?

Med je superpotravinou, je bohatý na živiny, má nízký index glykémie, je antifungální a antibakteriální. Má skvělé protizánětlivé vlastnosti, spolu s kurkumou má opravdu velkou spolu skvělých výhod. Med může vyvolávat apoptózu v rakovinných buňkách a brání poškození volnými radikály, které způsobují oxidační stres. Med funguje lépe, než léky jako například antibiotikum.

Surový med je účinný v prevenci a léčbě sezónních alergií. Tělo si buduje vlastní protilátky, které tolerují alergeny, takže už se nebude objevovat ospalost, sucho v ústech nebo nežádoucí reakce, které se spojují s léky proti alergii. Když se bude kombinovat s kurkumou, získáte opravdu velké množství skvělých účinků.

Kurkuma s medem může mít kontraindikace. Kde?

  • Diabetické léky
  • Léky na ředění krve
  • Antacidy

Kurkuma s medem

Co budete potřebovat:

  • 100g surového, nepasterizovaného medu
  • 1 polévková lžíce kurkumového prášku

Jak postupovat:

Vezměte menší misku a smíchejte, dokud se přísady nespojí. Směs skladujte při pokojové teplotě ve skleněné nádobě. Využívejte směs podle své potřeby, ideální je začínat postupně měňte dávkování.

  • První den – ½ polévkové lžíce za hodinu
  • Druhý den – ½ polévkové lžíce každé 2 hodiny
  • Třetí den – ½ polévkové lžíce třikrát denně

Naberete-li směs z nádobky, vložte ji do úst a nechejte pomaličku rozpustit. Membrány v ústech jsou velmi tenké, tudíž umožní rychlejší rozpuštění a vstřebání se do krevního oběhu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button